FÅ FJERNET SOLSKADER OG PIGMENTPLETTER MED IPL-BEHANDLING

Pigmentforandringer i huden kan både være et resultat af solskader og hudens naturlige aldringsproces, der resulterer i ”leverpletter”, men også af hormonelle forandringer i kroppen.

Solskader i form af pigmentforandringer kan ses som alt fra små fregnelignende pletter og mindre uensartede farver i huden til større områder med misfarvning. Vi ved efterhånden alle sammen, at det er vigtigt at beskytte sig mod solen for bedst at bevare sin unge, friske hud. Dog er der stadig mange af os, der ser de første og vedvarende aldringstegn i form af solskader som pigmentpletter, uensartethed, rynker og fine linjer. Hos N’AGE behandler vi typisk disse aldringstegn med IPL.

Hvordan foregår en IPL-behandling af pigmentpletter?

IPL står for Intense Pulsed Light og er en teknologi, som med lysenergibølger søger og absorberes i ujævne farver i huden såsom pigment eller hæmoglobinet i røde karsprængninger. Når lysbølgen rammer det farvede element, udvikles energien til en varme, som destruerer elementet. Det vil sige, at ved behandling af pigmentforandringer absorberes lysbølgerne i selve pigmentet i huden, hvorved pigmentet samler sig og reduceres.

Hos N’AGE benytter vi det bedste, sikreste og mest effektive IPL-apparat på markedet: Ellipse Nordlys. Ellipse Nordlys har en klinisk dokumenteret effekt på behandling af solskader som pigmentforandringer.

Hvilke resultater kan du forvente?

IPL er en særlig effektiv behandlingsform til pigmentpletter, der er forårsaget af solskader eller din aldringsproces og vil give synlige resultater. Se vores før- og efterbilleder nederst på siden for eksempler.

Behandlingsområder

Med IPL kan vi sikkert og effektivt behandle solskader og pigmentforandringer i følgende områder:

  • Ansigt
  • Hals
  • Décolleté
  • Hænder

Hvornår vil du se det endelige resultat?

Typisk vil et behandlingsforløb af pigmentpletter med IPL kræve 2-4 behandlinger med 4 ugers mellemrum. Efter din første behandling vil du kunne se en forandring i din hud, men det endelige resultat af din behandling vil først være synligt efter din sidste behandling i forløbet.

Er IPL den rette behandling for dine pigmentpletter?

IPL er især velegnet til behandling af pigmentpletter og tidlige aldringstegn som fine linjer og rynker, der skyldes for meget eksponering for sol over tid. Har du store pigmentforandringer og markante aldringstegn i form af rynker og slap hud, kan en fraktioneret CO2-laserbehandling være et bedre alternativ.

Hos N’AGE kan vi også behandle pigmentpletter med kemiske peelings som eksempelvis salicylsyre eller TCA, eller microneedling beroende på din hudtype og dit udgangspunkt. I mange tilfælde kan disse behandlinger også kombineres med IPL for at forbedre resultatet yderligere.

Hvis dine pigmentforandringer skyldes hormonforandringer såsom melasma, skal du undersøges af en speciallæge i klinikken inden et behandlingsforløb er planlagt.

Book en tid til en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores dygtige kosmetiske sygeplejersker, og hør, hvilken behandling der passer bedst til din hud og dine ønsker.

IPL-behandlingsforløb for pigmentforandringer:

Inden din behandling:

Inden din behandling med IPL skal du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerheds regler til en konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske og en hudlæge, som kan vurdere, hvilken form for pigmentforandring du har. Udover den kosmetiske vejledning vil du blive informeret både mundtligt og skriftligt om vejledningen. Herefter har du en betænkningstid på minimum 48 timer, inden du kan få foretaget selve behandlingen. Konsultationen er en del af vores service og kan bookes her. Derudover skal du downloade og læse samtykkeerklæringen for IPL.

Download samtykkeerklæring for IPL-behandling her

Selve behandlingen:

Behandlingen fortages altid af erfarne N’AGE-hudlæger. Ved din første behandling undersøges pigmentpletterne med et dermatoskop, og behandlingsforløbet planlægges.

Efter din behandling:

I dagene efter behandlingen kan man se, at pigmentet trækker sig sammen i huden, og pigmenteringen vil derfor umiddelbart synes mørkere. I løbet af de følgende 1- 2 uger vil du mærke en lettere afskalning af de pigmenterede hudceller, og din hudtone vil være synligt forbedret.

Din hud vil være mere lysfølsom end normalt i op til 4 uger efter din behandling. Derfor er det vigtigt at beskytte sin hud med både høj solbeskyttelse og rigeligt fugt for at beskytte og bevare resultatet, samt undgå yderligere solskader. Vores dygtige personale kan rådgive dig om, hvilke produkter der er bedst for dig.

Hvor mange behandlinger kræver det?

For det bedste resultat skal behandlingen gentages 2-4 gange med en måneds interval mellem hver behandling.

VIGTIG INFO INDEN BEHANDLINGSOPSTART

Hvis din hud er solbrun på grund af solarium, solbadning eller selvbruner, kan der opstå pigmentforandringer ved brug af IPL. Derfor skal din hud have sin naturlige farve, når du får foretaget dine behandlinger. Vi kan godt behandle dig, hvis du har naturlig mørk hud.

Vi udfører ikke behandlingen på gravide eller ammende.

Andre anvendelser af IPL

HÅRFJERNING

Med IPL kan du vinke farvel til uønsket hårvækst på kroppen eller i ansigtet. Det kan du læse meget mere om her.

KARSPRÆNGNINGER OG RØDME I ANSIGTET

IPL Ellipse Nordlys kan reducere både karsprængninger og generel rødme i ansigtet. Med teknologien opvarmes karret til 70 grader, hvorefter blodet koagulerer og nedbrydes. Metoden er den sikreste på markedet og er specielt egnet til alle former for karsprængninger i ansigtet og på øvre del af kroppen. Har du større blå eller lilla karsprængninger på benene, så anvender vi i stedet mikrosklerosering. Læs mere om IPL mod karsprængninger her.

AR

Med IPL er det også muligt at lysne røde ar og akne-ar, så de synes finere og mindre synlige. Behandlingen foregår ved, at lysbølgerne absorberes af det røde pigment i arret, hvorved karrene i arret opvarmes og destrueres. Metoden kan også anvendes til at lysne røde og meget tydelige strækmærker. Læs mere om IPL mod ar her.

Læs også om vores andre behandlinger mod ar her.

REJUVENATION

IPL Rejuvenation er en mild hudforyngende behandling, som styrker og stimulerer hudens egne celler og bindevæv, samtidig med at den fjerner små karsprængninger og korrigerer lette ujævnheder i pigmenten. Huden boostes indefra og vil efter behandlingen fremstå friskere, glattere og mere jævn i farven. Perfekt til dig, der synes, at din hud trænger til en generel opfriskning eller som supplement til andre af vores kosmetiske behandlinger. Du kan læse mere om behandlingen her.

Før- og efter behandling – billeder

Før og efter 3 IPL behandlinger af pigmentpletter

Før og efter 4 IPL behandlinger af pigmentpletter

Kurven er tom