Rynker i panden

Reducer rynker i panden

Rynker i panden opstår naturligt, når du bevæger dine bryn. Det er både de vandrette panderynker eller rynkerne mellem brynene – også kaldet bekymringsrynken. Rynkerne kan kategoriseres som mimiske rynker – altså rynker, der opstår, når ansigtet er i bevægelse.  Med alderen og ved hyppig gentagelse kan rynkerne ”sidde fast”. Det kan faktisk – ganske ufrivilligt – se ud, som om man er overrasket, sur, skeptisk, afvisende eller træt, selvom man ikke er det.

Derfor ønsker mange at reducere rynker, der uden samtykke bestemmer, hvilket humør man signalerer til andre, at man er i. Til det findes der både kosmetiske behandlinger såsom botox og laser og en masse effektiv klinisk hudpleje. Med disse kan du både fjerne og forebygge rynker i panden.

Behandinger til rynker i panden

rynker i panden

En af de mest populære behandlinger mod rynker i panden er Botulinum Toxin – også kaldet botox. Botulinum Toxin er et muskelafslappende præparat, der effektivt reducerer mimiske rynker. Når man får botox i panden, kan musklerne ikke trække sig lige så kraftigt sammen, og huden lægger sig ikke i folder.

Mange er nervøse for, at botox lammer ansigtet og givet et kunstigt udtryk. Frygten kommer af de vilde eksempler på botoxbehandlinger, man ser i medierne. Disse resultater er dog ikke repræsentative for, hvordan en behandling med botox kan se ud.

Hos N’AGE udfører vi udelukkende naturlige resultater. En behandling hos os giver ikke et stift og følelsesløst udtryk. Tværtimod kan en behandling med botox give dig et mere imødekommende, glad og åbent ansigt. Du kan også helt selv vælge, hvor meget mimik du ønsker at bevare med din behandling. Vores kosmetiske sygeplejersker behandler nemlig ud fra dit ønskede resultat.

Inden en behandling med botox skal du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerheds regler konsulteres af en N’AGE-hudlæge. Herefter vil du til en konsultation med en kosmetisk sygeplejerske gennemgå dine ønsker og behov, der vil blive fagligt vurderet.

Behandlingsforløbet

Inden en behandling med Botulinum Toxin skal du konsulteres hos en N’AGE-hudlæge for at sikre, at behandlingen er den rette til dig. Herefter har du minimum 48 timers betænkningstid, før du kan blive behandlet.

Selve behandlingen tager omkring 15 minutter, er stort set smertefri og har nærmest ingen downtime. I de fire timer første timer efter behandlingen frarådes det at røre eller trykke på det behandlede område, mens det også frarådes at lægge makeup. Det anbefales også, at du ikke dyrker hård motion i 24 timer efter behandlingen.

Resultatet af behandlingen vil kunne ses i løbet af de første 3-10 dage efter behandlingen, og det holder i op til 6 måneder, før det er helt nedbrudt igen. En behandling med botox er ikke mere permanent end en filler- eller laserbehandling.

Andre behandlinger til linjer i panden

Er dine panderynker ikke mimiske, men statiske, vil botox ikke hjælpe på dem. Da rynker også kan skyldes aldring, tørhed og solskader, anvendes andre behandlinger til at reducere dem. Det er især filler og laserbehandlinger, der bruges til at forny huden eller til at give fugt og fylde.

Filler mod tørhedsrynker

Hvis rynkerne skyldes en tør eller skrøbelig hud, vil en behandling med filler kunne hjælpe. Vi anvender Restylane, der består af 98 % vand og 2 % hyaluronsyre – en naturlig fugtbinder. Fordi Restylane giver øjeblikkelig fugt til huden, vil fine linjer forårsaget af tør hud blive udvisket. Til det rene skud af fugt bruger vi ofte Restylane Skinbooster-behandlingen, der uden at give direkte fylde blot tilfører fugt, glød og jævnhed til huden.

Behandlingen er især populær hos mange af vores ambassadører og kan med fordel anvendes i kombination med en botoxbehandling til de mimiske rynker.

Ud over Restylane har vi også Sunekos, der booster hudens naturlige produktion af kollagen, så huden bliver mere spændstig og mindre tør. Sunekos indeholder en unik og patenteret sammensætning af hyaluronsyre og aminosyrer, der sammen stimulerer huden til at regenerere sig selv. Sunekos anvendes ofte til at reducere de rynker, der er opstået på grund af bevægelse. Den er derfor et oplagt alternativ til dig, der ikke ønsker botox i panden, men blot ønsker en naturlig udglatning, mere fugt og en let opstramning af huden.

Laser mod fine linjer i panden

Laserbehandlinger er helt eminente til at reducere rynker og fine linjer i ansigtet. Til formålet har vi både CO2-laser og Fraxel, der er behandlinger målrettet til henholdsvis moderate til svære rynker og til fine linjer.

Fraktioneret CO2-laser

Den absolut mest effektive laserbehandling til rynkereducering er CO2-laserbehandlingen. Behandlingen anvendes især til de moderate til svære rynker. Fordi behandlingen er så effektiv, skal du først i henhold til Styrelsen for Patientsikkerhed godkendes af en N’AGE-hudlæge. Behandlingen udføres også udelukkende af specialuddannede hudlæger og varer 30-60 minutter.

Ved en behandling med fraktioneret CO2-laser sker der i små punkter en mild forbrænding af huden. I de pågældende punkter vil huden hele ud fra den omkringliggende, ubehandlede hud. Det giver en hurtig heling med færre gener. Gennem opvarmningen af huden vil den trække sig sammen og producere nye, friske kollagene fibre. Det betyder, at huden bliver synligt forynget, mere ensartet og har en højere fugtbinding.

Efter behandlingen er der en downtime på 3-7 dage, hvor huden skal hele. Vi anbefaler som regel 2-3 behandlinger med fraktioneret CO2-laser med minimum en måneds mellemrum for det bedste resultat. Det endelige resultat vil fremgå efter 4-5 måneder efter sidste behandling.

Fraxel

Til de små fine linjer anvendes ofte Fraxel-laser. Det er en innovativ laserbehandling, der virker cellefornyende for huden. Derfor anvendes den ofte i forbindelse med ar, pigmentering og formindske porer. Behandlingen giver en overordnet set pænere hudstruktur, en let opstramning og mere ensartethed.

Fraxel tilfører lige som CO2-laser med laseren kontrollerede skader til huden, hvorefter hudens naturlige kollagendannelse stimuleres. Fraxel-laser behandler meget målrettet de ønskede områder, og den bruges derfor ofte til de små linjer ved øjnene. Fraxel efterlader til forskel fra CO2-laseren det øverste hudlag helt intakt.

En behandling med Fraxel tager mellem 30-60 minutter. Vi anbefaler 3-5 behandlinger med minimum 4 ugers mellemrum. Der er en downtime på 2-4 dage efter behandlingen, og i op til 14 dage efter behandlingen skal huden have ekstra fugt og beskyttelse. Resultatet holder i 1 år, hvis Fraxel anvendes til at forbedre hudstrukturen, men er permanent i forhold til at fjerne ar.

Hvorfor får man rynker i panden?

Hvad er det så, der forårsager panderynker – og rynker generelt? Panderynker kommer med alderen, fordi produktionen af kollagen, elastin og hyaluronsyre daler. Det gør den faktisk allerede for de fleste fra midten af 20’erne, og det er derfor vigtigt at forebygge, inden det sker, hvis man ikke ønsker tidlige rynker.

Hvad er kollagen, elastin og hyaluronsyre?

Mange har efterhånden hørt om kollagen, der findes i hudens dybere lag, og som sammen med elastin er med til at danne fibre, der gør huden modstandsdygtig, fast og elastisk. Og når dannelsen af kollagen og elastin falder, betyder det altså, at huden bliver mere skrøbelig, slap og løs – derfor lægger huden sig i de permanente folder.

Hyaluronsyre er med tiden også blevet et velkendt ord inden for hudpleje. Det er et fugtbindende sukkerstof, som findes naturligt i vores hud. Faktisk er hyaluronsyre i stand til at binde 1.000 gange sin egen vægt i vand, og på den måde tilfører hyaluronsyre både fugt og fylde til huden.

Når mængden af hyaluronsyre falder, forårsager det derfor, at huden bliver mere tør og mindre elastisk. Tør hud har lettere ved at resultere i rynker end fugtet hud, og det er derfor, at det allerbedste våben mod forebyggelse af rynker er fugt, fugt og atter fugt.

Selvom forebyggelse er vigtigt i forhold til at sikre de optimale betingelser for din hud, er det ikke alt, man kan gøre. Uanset hvor meget fugt du har i huden, vil din hud stadig lægge sig i folder, når du løfter eller rynker brynene. Botox er derfor ideelt til at afhjælpe, at rynkerne folder sig i tide og utide.

Myter og sandheder om botox

Myte: Botox ser altid kunstigt ud

Sandhed: Dette er måske den mest udbredte misforståelse om botox. For nej, resultatet ser ikke altid kunstigt ud. Botulinum Toxin afslapper musklen, men graden afhænger af mængden og påføringen. En behandling med botox kan sagtens se helt naturlig ud, mens den giver et åbent og imødekommende udtryk.

Myte: Du kan ikke mærke dit ansigt

Sandhed: Det er ikke rigtigt, at du mister følelsen ved at få botox. Faktisk er følingen i området upåvirket af en behandling, og du kan selv bestemme, hvor meget af din mimik du ønsker at bevare ved en behandling.

Myte: Det er farligt at få botox

Sandhed: Det er ikke farligt at få botox, når du får det hos dygtige behandlere. Der er en grund til, at du skal godkendes af en N’AGE-hudlæge inden en behandling. Det er dog ikke, at det er farligt at få botox, men for at sikre, at du ikke i forvejen har sundhedsmæssige problemer, der kan påvirke dig ved behandling.

Dit behandlingsforløb med botox

Inden en behandling med Botulinum Toxin skal du konsulteres hos en N’AGE-hudlæge for at sikre, at behandlingen er den rette til dig. Herefter har du minimum 48 timers betænkningstid, før du kan blive behandlet.

Selve behandlingen tager omkring 15 minutter, er stort set smertefri og har nærmest ingen downtime. I de fire timer første timer efter behandlingen frarådes det at røre eller trykke på det behandlede område, mens det også frarådes at lægge makeup. Det anbefales også, at du ikke dyrker hård motion i 24 timer efter behandlingen.

Resultatet af behandlingen vil kunne ses i løbet af de første 3-10 dage efter behandlingen, og det holder i op til 6 måneder, før det er helt nedbrudt igen. En behandling med botox er ikke mere permanent end en filler- eller laserbehandling.

Behandlingstid
Behandlingstid
Den konkrete behandlingstid er på cirka 15 minutter
Cirka 15 minutter
Restitutionstid
Restitutionstid
Der er stort set ingen restitutionstid
Stort set ingen
Resultat
Resultat
3-10 dage efter behandlingen
3-10 dage
Holdbarhed
Holdbarhed
3-6 måneder
3-6 måneder

Priser på behandlinger

Konsultation i forbindelse med mulig behandling
GRATIS
Behandling med Botulinum Toxin
Fra 2.300 DKK
Behandling med Restylane
Fra 2.500 DKK
3 behandlinger med Sunekos
7.500 DKK
Behandling med CO2-laser
Fra 7.000 DKK
Behandling med Fraxel
Fra 3.500 DKK
Bestil gratis konsultation

Klinisk hudpleje til panderynker

Det er ingen hemmelighed, at du opnår de bedste resultater ved at kombinere kosmetiske behandlinger med klinisk hudpleje. Klinisk hudpleje henviser til en lille gruppe hudplejemærker, der gennem særligt potente ingredienser har specialiseret sig i at behandle og pleje bestemte hudtilstande. Derudover er det særlige ved klinisk hudpleje den mængde forskning, der ligger bag hvert enkelt produkt. Af samme grund forhandles produkterne udelukkende af autoriserede hudplejeklinikker med kosmetiske sygeplejersker og personale, der har de faglige fornødenheder til at kunne vejlede i samtlige produkter.

Klinisk hudpleje stimulerer altså hudens naturlige processer på et andet niveau end almindelig hudpleje, og de kan derfor anvendes både forebyggende mod aldringstegn og som en måde at forlænge resultatet af dine behandlinger. Du kan finde klinisk hudpleje på N’AGE SHOP.

panderynker hudpleje

Retinol og solbeskyttelse

En af de absolut mest effektive ingredienser mod aldringstegn, herunder panderynker, er retinol. Ingrediensen er en af de mest veldokumenterede i verden. Retinol stimulerer effektivt huden til at producere frisk, ny kollagen og elastin, så den på den måde målrettet bekæmper fine linjer og rynker, mens den giver en generelt forbedret hudstruktur.

Retinol hører til retinoidfamilien, som er en type vitamin A. Ved kontakt mod huden omdannes retinol til retinoinsyre, og denne er i stand til at trænge helt ned i læderhuden. Her stimulerer syren aktivt cellefornyelsen og dermed dannelsen af kollagene fibre i huden, som giver mere fylde, jævnhed og spændstighed til huden.

Når du starter på retinol, er det vigtigt, at du starter med den laveste koncentration, som hos SkinCeuticals er Retinol 0.3 og hos ZO Skin Healths er Retinol Skin Brightener 0.25 %. Du vil i starten opleve, at huden føles irriteret, tør og skaller. Derfor er det vigtigt, at du sørger for kun at bruge retinol i et tyndt lag hver anden eller tredje dag i starten, så huden vænner sig til ingrediensen. Det er også en god idé at tilføre ekstra fugt i tilvænningsfasen, mens en høj, bredspektret solfaktor i dagtimerne året rundt beskytter huden og holder den sund.

panderynker hudpleje

Serum

Det er vigtigt at anvende serum i din hudplejerutine, da de aktive ingredienser kan trænge dybere ned i huden end en plejende creme.

H.A. Intensifier

Skyldes de fine linjer tørhed i huden, er det en god idé at tilføre ekstra fugt gennem dit serum. Her anbefaler vi H.A. Intensifier fra SkinCeuticals, der giver effektiv pleje og intensiv fugt til huden ved at tilføre hyaluronsyre og det kollagenstimulerende sukkerprotein Proxylane.

Youth Serum

Det beskyttende, reparerende Youth Serum fra iS Clinical giver en mere elastisk og ungdommelig hud, mens den reducerer fine linjer og opstrammer huden. Serummet indeholder en potent blanding af retinol og antioxidanter.

panderynker hudpleje

Cremer

For at passe på din hudbarriere er det vigtigt med en fugtgivende, plejende og ikke mindst forseglende ansigtscreme i slutningen af din hudplejerutine.

Emollience

En af de mest fugtgivende og plejende ansigtscremer er Emollience fra SkinCeuticals, der er ideel til at forebygge og behandle tørhedslinjer. Cremen er rig i konsistens og virker regenererende ved at tilføre intens fugt og næring til huden. Den er ideel til tør, aldrende og sensitiv hud, da den også har beroligende egenskaber.

Youth Intensive Crème

Denne rige, luksuriøse crème fra iS Clinical indeholder en innovativ formulering, der målrettet bekæmper aldringstegn ved at give antioxidant beskyttelse, næring og intensiv fugt. Youth Intensive Crème indeholder retinylpalmiat, som besidder de samme egenskaber som retinol, men som er mildere mod huden. Cremen er især velegnet til moden, tør og løs hud.

Tak til vores mange glade kunder

5
20. maj 2024
Professionelt team
Professionelt team - altid glad og venlig modtagelse ...
Lone Lundberg
5
18. maj 2024
Følelsen af at være i trygge hænder er…
Følelsen af at være i trygge hænder er super vigtig. ...
Sofie
5
23. mar 2024
Professionel behandling
Nedenstående var min Trustpilot-anmeldelse for min behandling på N’AGE (gav en enkelt stjerne). Blev herefter...
RG.
5
17. mar 2024
Løsningsorienteret service
Efter den store pakke med reducering af cellulite var resultatet meget begrænset, og slet ikke...
Annette
5
07. mar 2024
Bedste oplevelse alitid tak❤️
Bedste oplevelse alitid tak❤️ ...
Aqsa Syed
5
29. feb 2024
Super god oplevelse i Odenses N’Age
Super god oplevelse i Odenses N’Age. Flot resultat, og føler sig i trygge hænder. ...
Ann-Sofie
5
28. feb 2024
Fantastisk behandling og vejledning
Fantastisk behandling og vejledning. Jeg bliver altid mødt af professionelle læger og sygeplejersker, som giver...
Estelle
5
13. feb 2024
Fantastisk service 😍😍
Jeg var til filler behandling hos Mia i Charlottenlund. Gjorde slet ikke ondt og Mia...
Chrystina Jeppsson
5
07. feb 2024
Great practitioners and results
Their practitioners are really good, natural results. I used to be a client of Patricia...
kunde
5
04. feb 2024
I er de bedste🫶
I er de bedste🫶 Er kommet hos jer igennem mange år og mig slipper I...
Anja