Pigmentpletter

Reducering af pigmentpletter

Pigmentpletter i huden ses som skjolder, pletter eller plamager, hvor huden synes mørkere. Mørke pigmentpletter opstår, fordi hudcellerne producerer for meget eller en unormal fordeling af pigment (melanin). Når din hud udsættes for sollys, producerer den melanin, hvoraf solskader forekommer. Hormonforandringer kan også vise sig i pigmentpletter for eksempel i forbindelse med graviditet. Pigmentpletter medfører ofte en hud, der ser ældre og mere ujævn ud. De ’brune pletter’ i ansigtet vil ofte forekomme på overlæben, i panden og generelt der, hvor din hud udsættes for sollys.

Pigmentpletter kan for mange være generende – heldigvis tilbyder vi hos N’AGE tilbyder vi en række af behandlinger, der kan mindske pigmentpletter. Du er altid velkommen til en gratis konsultation i en af vores klinikker, hvor vi vil tage højde for lige netop din hud, dine udfordringer, og hvordan vi kan hjælpe dig bedst muligt. 

Laserbehandlinger til pigmentpletter

IPL

En af vores mest populære behandlinger til pigmentpletter og mørke plamager i huden er IPL. IPL står for Intense Pulsed Light og er en teknologi, hvor lysenergibølger opfanges i ujævne farver i huden – såsom pigmentpletter. Når lysenergibølgen finder det farvede element i huden, bliver energien udviklet til varme, og det farvede element i huden destrueres herefter. IPL er en særlig effektiv behandlingsform til pigmentpletter som følge af solskader.

Hos N’AGE arbejder vi med Ellipse Nordlys, som er det mest effektive og sikre IPL-apparat på markedet. IPL Ellipse Nordlys har en klinisk dokumenteret effekt på behandling af pigmentpletter og kan behandle solskader på hele kroppen.

Resultatet ved IPL vi være tydeligt reducerede eller fjernede pigmentpletter i huden. Lysbølgerne absorberer pigmentet i de områder, hvor den mørke farve fremgår. Behandlingen kræver typisk 2-4 behandlinger med 4 ugers mellemrum. Fra hver behandling vil en forandring i huden være synlig, men først efter sidste behandling vil det endelige resultat kunne ses. Det er vigtigt at IPL-behandlingen startes uden for sommersæsonen, da huden ikke må få sollys i 4 uger efter behandlingen.

Resultater med IPL mod pigmentpletter

IPL mod pigmentpletter
Før
Efter
IPL mod pigmentpletter
IPL mod pigmentpletter
Før
Efter
IPL mod pigmentpletter

CO2-LASER

En alternativ behandling til pigmentpletter er fraktioneret CO2-laser, som er en langvarig behandling til solskader, ar og rynker. Ved behandlingen rettes et meget tyndt strålebundt af energi mod det væv, der skal behandles, hvilket resulterer i at vævet opvarmes og derved fordamper. Behandlingen kan anvendes i ansigtet og på hals, bryst og hænder, men kræver godkendelse hos en N’AGE-hudlæge inden. Laseren reducerer generelt ujævnheder i hudstrukturen, som giver en smuk og ensartet hud og et resultat, der holder i årevis. Laseren øger kollagendannelsen i huden, og resultatet vil derfor kunne ses over tid. En del af resultatet ses allerede en uge efter endt behandling, hvorefter yderligere resultater ses i 4-5 måneder efter behandlingen.

Behandlingen udføres af de erfarne hudlæger i N’AGE-klinikkerne. Inden behandlingen skal du ligeså have en gratis konsultation af en hudlæge i klinikken. Her vil du blive vejledt og klædt på til din behandling. Er du i tvivl om, hvorvidt CO2-laser er målrettet din hud, kan du altid bestille en gratis konsultation hos en af vores sygeplejerske, som vil kunne sende dig videre til vores hudlæger. Sygeplejerskerne vil gennemgå din hud samt ønsker, og finde den rette behandling.

FRAXEL

Endnu en laserbehandling er den populære Fraxel-behandling. Fraxel er en nænsom laserbehandling, der kan hjælpe dig af med uønsket pigmentering. Laserbehandlingen er effektiv, men samtidig skånsom og beskadiger ikke overhuden. Behandlingen centrerer sig ikke udelukkende om at mindske pigmentpletter, men den mindsker også linjer, ar, forstørrende porer og forbedrer hudens generelle struktur og kvalitet. Behandlingen vil således også virke hudforyngende og opstrammende.

Behandlingen er ekstremt sikker, og laver en minimal indgriben i huden. Behandlingens store fordel er, at den kan målrettes til et præcist og afgrænset område i huden. Laseren laver mikroskopiske kanaler i huden, ved hjælp af et præcist mønster af varmestråler. Det resulterer i at huden går i gang med at reparere skaderne, og derved aktiveres til at danne en ny, frisk hud.

Andre behandlinger til pigmentpletter

Ud over laserbehandlinger tilbyder N’AGE også andre behandlingstyper – eksempelvis kemiske peelings eller Medicinsk Dermaroller. Læs mere om dem begge her!

SKINPEN

En anden effektiv behandling er SkinPen. Det er en behandling med microneedling, små nåle prikker mikroskopiske huller i overfladen på huden. Dette resulterer i, at huden tror, at der er sket en skade, hvorfor huden går i gang med en helingsproces, der sætter gang i hudfornyelsen. Hudfornyelsesprocessen fortsætter i op til 10 uger efter SkinPen-behandlingen hos N’AGE. Mikrohullerne heler op efter ganske kort tid, og de medfører hverken sår eller ar.

Resultatet af behandlinger er, at din hud vil blive stærkere og langt mere elastisk efter forløbet. Det bedste resultat opnås efter 3-5 behandlinger med 6-8 ugers mellemrum. Selve behandlingen udføres udelukkende af N’AGEs kosmetiske sygeplejersker, der vil have øje for dig, din hud og dit ønskede resultat.

KEMISKE PEELINGS

Kemisk peeling er en effektiv måde at reducere pigmentpletter i form af solskader. Ikke nok med, at de afhjælper den uønskede pigment i huden, forbedrer behandlingen også hudens glød og vitalitet. Kemiske peelings eksfolierer huden, så den stimuleres til selvfornyelse af kollagen og elastin og derved fremstår ensartet, med en lækker glød.

Salicylsyrepeeling er en medium styrke peeling. Peelingen er især velegnet til en hud med pigmentpletter og uren hud. Peelingen stimulerer huden, hvorefter pigmentskjolder reduceres og uren hud dæmpes. Behandlingen med en salicylsyrepeeling kan gentages over nogle omgange med 3-4 ugers mellemrum, hvor man kan komme i dybden med dine pigmentpletter.

KOMBINATIONSBEHANDLING

Kemiske peelings og IPL er en fantastisk kombinationsbehandling, til dig der ønsker at komme dine pigmentpletter til livs.

Priser til reduktion af pigmentpletter

Konsultation
GRATIS
IPL hele ansigtet
2.900 DKK
IPL underansigt
2.200 DKK
IPL kinder
1.900 DKK
IPL pande
1.900 DKK
IPL Enkelte pletter
1.500 DKK
IPL hals eller bryst
2.400 DKK
IPL hals og bryst
3.600 DKK
IPL arme
5.600 DKK
IPL underarme
3.500 DKK
IPL hænder
2.200 DKK
SkinPen
Fra 2.200 DKK
Kemiske peelings
Fra 2.100 DKK
Bestil gratis konsultation

3 råd til dig med pigmentpletter

For at opretholde et godt og vellykket resultat af behandlingen mod pigmentpletter, er en god hudplejerutine ideel. Behandlinger og produkter går hånd i hånd, og skaber de bedste resultater. Vores dygtige kosmetiske sygeplejersker Michela Frahm og Astrid Kiholm har tre simple og vigtige råd til en hud med pigmentpletter:

1. Husk antioxidanter til at neutralisere de frie radikaler i huden

  • Phloretin CF

Phloretin CF fra SkinCeuticals er et serum med antioxidanterne: phloretin, c vitamin og ferulsyre. Serummet styrker hudens naturlige immunforsvar, er patenteret, og ideel til at beskytte huden. Serummets banebrydende formulering af blandt andet c vitamin modvirker effektivt pigmentpletter og aldringstegn. Vores kosmetiske sygeplejersker er vilde med dette serum! Kosmetisk sygeplejerske Iben Flarup siger blandt andet om serummet:

– Phloretin CF er uundværlig for mig i min hudplejerutine – sammen med den og solbeskyttelse er jeg kommet af med stort set alt min melasma!

2. Brug korrigerende produkter, som både lysner og forebygger pigmentering

  • Discoloration Defense

Discoloration Defense fra SkinCeuticals er et serum specielt udviklet til hud med ujævn pigmentering. Serummet er klinisk bevist til at udligne pigmentforskelle og lysne huden. Ingredienserne i serummet samarbejder effektivt og giver en mere ensartet hudtone i løbet af få uger. Serummet her er klar favorit blandt vores sygeplejersker. Kosmetisk sygeplejerske Tine Hee sværger til dette produkt:

Discoloration Defense hjælper med at forebygge og bekæmpe min pigmentering sammen med IPL!

  • Brightalive Skin Brightener

Brightalive Skin Brightener fra ZO Skin Health er skabt til at reducere pigmentering og brune pletter. Cremen eksfolierer mildt, og reducerer ujævnheder i huden. Den genopretter hudens fugtbalance og beroliger irriteret hud.

3. Glem aldrig din solbeskyttelse!

  • Broad Spectrum Sunscreen SPF50

Broad Spectrum Sunscreen SPF50 fra ZO Skin Health er en let solbeskyttelse, der har en bredspektret beskyttelse mod både UVA- og UVB-filtre samt mod blåt og infrarødt lys. Solbeskyttelsen sikrer således huden mod alle de stråler, der kan medføre pigmentpletter.

Alle produkter kan købes i klinikkerne eller hos vores online hudplejeunivers N’AGE SHOP.

For at opretholde et godt og vellykket resultat af behandlingen mod pigmentpletter er en god hudplejerutine ideel. Behandlinger og produkter går hånd i hånd og skaber de bedste resultater.  

Er du i tvivl om, om din nuværende hudplejerutine er virksom nok til din hud, er vores dygtige personale i klinikkerne altid klar til at give dig god rådgivning om hudpleje målrettet dine behov!

Spørgsmål og svar om behandlinger til pigmentforandringer

Hvilken type pigmentpletter har jeg?

Pigmentpletter opstår, så snart cellerne i huden producerer for meget, eller en ujævn mængde af pigment. Overordnet set er der to typer af pigmentpletter:

• Solskader – viser sig ofte ved en generel ujævn hudtone og diffuse pigmentpletter. Solskader er den hyppigste årsag til pigmentpletter.

• Hormonforandringer (melasma) – viser sig ofte som plamager, der kan sammenlignes med afmærkningerne af et landkort. Ofte giver hormonelle forandringer større plamager i panden, på kinden eller over læben, som ligger dybt. Hormonbetingede pigmentpletter kan optræde i forbindelse med graviditet eller brug af hormonel prævention som for eksempel p-piller. For nogle har p-piller den bivirkning at give mørke pletter og forandringer i huden, og mange ved netop ikke at p-piller er synderen. Pigmentpletter kan forsvinde af sig selv, være vedvarende eller komme igen med mellemrum.

For at få afgjort, hvilken type pigmentpletter der er tale om, vil en gratis konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske i klinikken være nødvendig. Alt efter hvilken type pigmentpletter, du har, vil et personligt behandlingsforløb blive tilrettelagt dig og din hud.

Kan i fjerne alle typer af pigmentpletter?

Pigmentpletter fjernes ikke altid fuldstændig, og resultatet vil variere alt afhængig af pigmentforandringens type. En skygge eller en utydelig afmærkning vil nogle gange stadig være at se, men i minimal grad. Behandlingerne har til formål at mindske pigmentpletter så meget som muligt, hvor det især også er vigtigt at efterbehandle med relevant hudpleje for det optimale resultat.
Pigmentpletter i form af solskader har ofte et rigtig godt resultat og fjernes ofte forholdsvis nemt. Pigmentpletter i form af hormonforandringer er sværere at fjerne helt, da pigmenten ligger dybere i huden.

Bestemte behandlinger henvender sig til pigmentforandringstypen:

• Solskader

Laser er en effektiv måde at behandle meget pigment forårsaget af solskader. Hos N’AGE behandler vi med (IPL), (CO2-laser) og (Fraxel), som er de bedste og sikreste behandlinger af solskader.
(Kemiske peelings) og (Medicinsk Dermaroller) er også effektive behandlinger mod solskader i huden, hvis du ikke ønsker laserbehandling.

• Hormonforandringer (melasma)

Til behandling af pigmentpletter forårsaget af hormonforandringer (melasma) benytter vi kemiske peelings og Medicinsk Dermaroller for det optimale resultat. Behandling af hormonbetingede pigmentpletter foregår altid i samråd med klinikkens tilknyttede hudlæge. Her vil hudlægen i nogle tilfælde ordinere bestemte cremer, der vil have den optimale effekt.
En gratis konsultation er essentielt inden en hver form for behandling. Her vil I sammen finde den rette behandling til lige netop din hud.

Hvilken behandling passer til min hud?

Hos N’AGE er tryghed og sikkerhed i fokus.

Inden en behandling igangsættes vil en gratis konsultation med en klinisk sygeplejerske eller hudlæge i klinikken være nødvendig. Her vil din hud blive nøje undersøgt, så behandlingen målrettedes din hud. Til en gratis konsultation vil vores professionelle sygeplejersker og hudlæger svare på alle de spørgsmål, der kan ligge dig på hjerte i forbindelse med en behandling. Behandlingsplanen vil afspejle dine ønsker, og hvordan vi på sikrest og tryggest vis kan indfri dem.

Hvordan holder jeg mit resultat ved lige?

En hud præget af pigmentpletter vil ofte kræve vedvarende pleje.

Har man tendens til pigmentpletter i form at solskader, vil man ofte opleve at områderne bliver tydeligere, når huden får sol. I vinterperioderne kan mange derfor blive snydt, da pigmentpletter her ikke vil være helt så synlige. Selvom pigmentpletterne ikke kan ses med det blotte øje, er det vigtigt stadig at behandle dem. Pigmentpletter kan komme tilbage, hvor opfølgende behandlinger kan blive nødvendige.

Behandlingerne optimeres ved brug af god og effektiv hudpleje – se her ”3 råd til dig med pigmentering”.

En afgørende faktor for at bibeholde et godt resultat og mindske pigmentpletter er solfaktor! Solfaktor er hudens beskyttelse, og er derfor essentielt. Døjer man med pigmentpletter bør SPF 50 være en fast del af din hudplejerutine hele året rundt.

Find vores udvalg af solbeskyttelse på N’AGE SHOP

Tak til vores mange glade kunder

5
20. maj 2024
Professionelt team
Professionelt team - altid glad og venlig modtagelse ...
Lone Lundberg
5
18. maj 2024
Følelsen af at være i trygge hænder er…
Følelsen af at være i trygge hænder er super vigtig. ...
Sofie
5
23. mar 2024
Professionel behandling
Nedenstående var min Trustpilot-anmeldelse for min behandling på N’AGE (gav en enkelt stjerne). Blev herefter...
RG.
5
17. mar 2024
Løsningsorienteret service
Efter den store pakke med reducering af cellulite var resultatet meget begrænset, og slet ikke...
Annette
5
07. mar 2024
Bedste oplevelse alitid tak❤️
Bedste oplevelse alitid tak❤️ ...
Aqsa Syed
5
29. feb 2024
Super god oplevelse i Odenses N’Age
Super god oplevelse i Odenses N’Age. Flot resultat, og føler sig i trygge hænder. ...
Ann-Sofie
5
28. feb 2024
Fantastisk behandling og vejledning
Fantastisk behandling og vejledning. Jeg bliver altid mødt af professionelle læger og sygeplejersker, som giver...
Estelle
5
13. feb 2024
Fantastisk service 😍😍
Jeg var til filler behandling hos Mia i Charlottenlund. Gjorde slet ikke ondt og Mia...
Chrystina Jeppsson
5
07. feb 2024
Great practitioners and results
Their practitioners are really good, natural results. I used to be a client of Patricia...
kunde
5
04. feb 2024
I er de bedste🫶
I er de bedste🫶 Er kommet hos jer igennem mange år og mig slipper I...
Anja