Gammelmandspletter

Hvad er gammelmandspletter?

Gammelmandspletter har mange navne og er ofte også kendt under navnene leverpletter, alderdomspletter, pigmentfejl eller, som det hedder på medicinsk sprog, solar lentigo. Gammelmandspletter kendes nok bedst som leverpletter, hvilket er misvisende for mange, da det på ingen måde har noget med din lever at gøre. Det er derfor også vigtigt at pointere, at hvis du har gammelmandspletter, er de ikke farlige.

Til trods for, at de ikke er farlige, har de alligevel en stor påvirkning på mange. Gammelmandspletter kan forekomme mange steder på din krop, men de ses primært på dele af din krop, som har været udsat for meget sol gennem årene. Det ses tit ved hænder og ansigt, men du kan også sagtens få gammelmandspletter på ryggen, ben eller andet. De ses tit ved folk, der går i solarie, er ældre eller folk med en lys hud.

Alt efter hvornår du får gammelmandspletter, hvor mange der er, og hvor stor misfarvningen er, kan det have en påvirkning på dit liv, og hvordan du har det. Generer dine gammelmandspletter dig på en måde, så du dagligt skal tænke over, hvad du tager på for at skjule dem bedst muligt? Så bør du gøre noget ved det. Det kan også bare være, at du nu er tilpas træt af dem og derfor synes, at det er tid til at gøre noget.

Hvordan opstår gammelmandspletter?

Gammelmandspletter opstår, fordi vi i huden har pigmentceller. Det er dem, der producerer pigmentstoffet i din hud – også kaldet melanin. Det er blandt andet det, der gør, at du kan blive solbrun, og samtidig beskytter det dig mod UV-strålerne, som vores hud konstant er udsat for.

Bliver din hud i længere tid udsat for meget sol, begynder din krop at danne mere melanin for at kunne beskytte dig bedst muligt. I den forbindelse kan melaninen klumpe sammen i din hud eller blive dannet i store mængder. Når der bliver dannet meget melanin, eller det bliver samlet i store mængder, kan det ses på din hud i form af gammelmandspletter. Det er individuelt, hvordan de udvikles. For nogle udvikles de langsomt over årene, og for andre går det væsentligt hurtigere. Det, der er med gammelmandspletter, er, at når de først er kommet, så forsvinder de ikke igen.

Hvordan får jeg fjernet gammelmandspletter?

Vil du gerne af med dine gammelmandspletter? Hvad end du har dem på hænder, i ansigtet eller måske har fået dem på ryggen, så hjælper vi dig på vej. Hos N’AGE har vi nemlig flere behandlinger, som kan hjælpe dig af med dem.

IPL er en ofte brugt behandling til pigmentforandringer i huden. IPL står for Intense Pulsed Light. Denne behandling foregår ved hjælp af en teknologi, som gør, at lysenergi-bølgerne absorberes på stederne i din hud, der har ujævne farver – f.eks. dine gammelmandspletter. Det, der gør, at IPL virker på netop dette, er, at når lysbølgen rammer det farvede element, bliver energien fra IPL til varme i din hud. Denne varme destruerer så pigmentet, som skabte farven på din hud.
Til vores IPL-behandlinger benytter vi os af det mest sikre og effektive apparat – Ellipse Nordlys. Ellipse Nordlys er speciel god til behandling af gammelmandspletter, da den har en klinisk effekt på behandling af solskader – f.eks. pigmentforandringer.

Fraktioneret CO2-laserbehandling er også en behandling, som kan hjælpe dig af med dine gammelmandspletter. Denne behandling er især god til solskadet hud eller alderspletter. Måden, behandlingen foregår på, er ved, at området med gammelmandspletter får en slags mild forbrænding. Vi behandler blot små punkter ad gangen, og derved sikres der en hurtig heling, samt færre gener efterfølgende. Virkningen kommer, da din hud, pga. varmen fra behandlingen, vil danne nye kollagene fibre, som er med til at genskabe din hud. Så udover at minimere dine gammelmandspletter og få en mere ensfarvet hud, vil du også få en synlig foryngelse af din hud.

Vi behandler også pigmentpletter med kemisk peeling. Det foregår ved, at ingredienserne i peelingen stimulerer din hud til selvfornyelse, som dermed reducerer dine pigmentskjolder. Microneedling anbefaler vi også og ofte sammen med andre behandlinger.

Før, under og efter behandlingen

Alle vores behandlinger starter med en konsultation. Dette er i henhold til Styrelsen for Patientsikkerheds regler. Her vil du blive vejledt omkring behandlingen, hvor mange behandlinger der anbefales og lignende. Udover det vil du blive informeret mundtligt og skriftligt, så du er godt klædt på til din behandling. Efterfølgende har du 48 timers betænkningstid, inden du kan få foretaget din behandling. Både før, under og efter behandlingen vil du være i kontakt med vores specialuddannede personale, som består af sygeplejersker og læger. De er de mest erfarne og kompromisløse behandlere. Udover det er de eksperter i at kombinere de forskellige behandlingstyper, så du får den helt perfekte behandlingsplan, lavet lige til dig.

Alt efter hvilken behandling du skal have, vil du oftest skulle behandles over flere omgange. Med IPL-behandling vurderer vi oftest, at 2 til 4 behandlinger med 4 ugers mellemrum har den bedste effekt.
Får du behandlingen med fraktioneret CO2-laser, anbefaler vi oftest 2-3 laserbehandlinger med en måneds interval. Ovenstående er vejledende, men er noget, der vil blive vurderet og aftalt inden første behandling.

Er du træt af dine gammelmandspletter på ryggen, hænder, i ansigtet eller et fjerde sted, så er du velkommen til at booke en tid til en gratis og uforpligtende konsultation hos os.

Tak til vores mange glade kunder

5
1 dag siden
Fantastisk behandling og vejledning
Fantastisk behandling og vejledning. Jeg bliver altid mødt af professionelle læger og sygeplejersker, som giver...
Estelle
5
13. feb 2024
Fantastisk service 😍😍
Jeg var til filler behandling hos Mia i Charlottenlund. Gjorde slet ikke ondt og Mia...
Chrystina Jeppsson
5
07. feb 2024
Great practitioners and results
Their practitioners are really good, natural results. I used to be a client of Patricia...
kunde
5
04. feb 2024
I er de bedste🫶
I er de bedste🫶 Er kommet hos jer igennem mange år og mig slipper I...
Anja
5
31. jan 2024
Aldrig oplevet bedre service!
Aldrig oplevet bedre service!! Var inde til en konsultation i risskov, hvor jeg blev mødt...
Majna Hodzic
5
06. jan 2024
Laura Hedegaard er fantastisk sød
Laura Hedegaard er fantastisk sød, betænksom og en dygtig behandler! Jeg ser frem til mit...
Beatrice Røjkjær
5
04. jan 2024
One of the best medical spas I have…
One of the best medical spas I have ever been. N’age provides excellent medical and...
Teis Krag
5
03. jan 2024
Jeg har de sidste 2 år fået mine…
Jeg har de sidste 2 år fået mine Restylane behandlinger hos N’age i Aarhus. Simone...
Vesna Markovic
5
31. dec 2023
N'AGE leverer ikke bare virkelig god…
N'AGE leverer ikke bare virkelig god kundeservice, men også rigtig flotte resultater. Har fået restylane...
Emma
5
28. dec 2023
Super sted
Tryg behandling ...
Mathias