Rynker under øjnene

5 tips: Sådan mindsker du rynker under øjnene

Selvom rynker under øjnene kommer helt naturligt, ønsker mange at reducere dem. Det kan måske skyldes, at makeuppen ikke ligger pænt i løbet af hele dagen, eller hvis man synes, at de får én til at se ældre og mere træt ud, end man føler sig. N’AGE specialiserer sig i rynkereducerende og -forebyggende behandlinger, og vi vil derfor gerne dele ud af vores ekspertråd mod rynker under øjnene her!

Hvorfor får man rynker under øjnene?

Der kan være mange årsager til, at man får rynker under øjnene – og ofte optræder årsagerne også i kombination med hinanden. Helt basalt opstår de fine linjer eller rynker under øjnene, fordi huden er ekstra tynd derunder. Det kan du også mærke, hvis man tager fat og sammenligner med huden på kinderne. Silkepapir rynker også lettere end karton! I kombination med at huden er tynd, er øjenområdet også der, hvor der er mest bevægelse i ansigtet.

Ansigtsmimikken spiller en væsentlig rolle i vores måde at kommunikere med andre mennesker – når har det sjovt, bliver overrasket, er skeptisk, anstrengt eller forvirret, viser dit ansigt det, før du måske får sat ord på dine følelser. De muskelbevægelser, der sørger for, at vi smiler, griner, surmuler og løfter øjenbrynene, forårsager dog også, at huden bliver rynket. Og huden under øjnene er især udsat!

rynker under øjnene

Rynker ved øjnene og mimik

Du får lettere rynker under øjnene, fordi huden er tyndere under øjnene og den derfor folder sig lettere, når musklerne omkring øjnene arbejder. Derfor opstår rynker under øjnene altså helt naturligt og er egentlig blot et tegn på, at vi kommunikerer og udtrykker os gennem vores mimik. Over tid vil rynkerne dog sidde fast og blive dybe, hvis ikke man sørger for at forebygge. Og her er det helt store tip: Jo tidligere du forebygger, desto bedre og mere holdbart bliver resultatet.

Sol giver rynker – også under øjnene

Solen er også en af de helt store spillere, når det kommer til rynker under øjnene. Først og fremmest får solens stråler os til at misse ekstra med øjnene, hvis vi er eksponeret for den, og med tiden vil denne sammenknibning med øjnene give rynker. Men i sig selv kan solstrålerne også påvirke uden, selvom vi ikke kniber øjnene sammen: solens stråler er nemlig hudens største skadesforvolder.

Tynd og tør hud under øjnene

Når huden er ekstra tynd, betyder det også, at den ofte er ekstra tør, hvilket også kan medvirke til rynker under øjnene. Den tørre hud er også et udtryk for mangel på hyaluronsyre, der er fugtbindende, og proteinerne kollagen og elastin, der er med til at holde huden spændstig. Hudens egen produktion af hyaluronsyre, elastin og kollagen falder naturligt med alderen, så på den måde er rynker under øjnene – og rynket hud generelt – også et typisk aldringstegn.

Man kan også genetisk være disponeret for rynker under øjnene, så de for nogle melder sin ankomst i en tidligere alder end andre. Hvis man generelt har en tør hudtype, vil det også kunne ses i den tynde hud om øjnene, og ved man det som ung, kan man altså med fordel forebygge rynker under øjnene – og det kan man gøre gennem en god øjencreme eller en forebyggende kosmetisk behandling… eller for at opnå det bedste resultat: begge dele!

Læs mere om, hvilke behandlinger og produkter vi anbefaler nedenfor!

Sådan kan du forebygge og behandle rynker under øjnene

Du har måske gættet nogle af rådene mod rynker under øjnene allerede: fugt, fugt, fugt – og solbeskyttelse!

Mange begynder først at forholde sig til sine rynker under øjnene, når de kommer – men det, der virkelig batter mod de fine linjer, er forebygge dem, inden de kommer – eller inden der kommer flere. Her kommer derfor vores 6 gode råd til, hvordan man kan forebygge rynker under øjnene – også mens du er ung.

1. Søvn reducerer rynker

Huden regenererer og fornyes om natten, mens du sover, og ny forskning viser, at færre timers god søvn går ud over hudens evne til at reparere sig selv, og derfor har huden også sværere ved at stå imod aldringstegn som rynker under øjnene. Søvn er derfor et nøgleredskab i forhold til at vedligeholde en smuk og elastisk hud.

2. Kosmetiske behandlinger til rynker under øjnene

Vil man fjerne eller forebygge rynker under øjnene på den mest effektive måde, foreslår vi først og fremmest, at man booker en konsultation hos N’AGE. Der kan nemlig være forskellige behandlingsmuligheder, alt efter hvordan og hvornår rynkerne kommer til udtryk.

Fraxel-laser til fine linjer under øjnene

For at komme de vedvarende fine linjer under øjnene til livs, anbefales ofte vores Fraxel-laserbehandling, som er en nænsom og præcis behandling, hvor en mild laser aktiverer huden til at gå i gang med at reparere sig selv, hvilket resulterer i øget kollagenproduktion, som derved udglatter rynker – Fraxel giver derfor også en let opstramning af huden. Der kræves 3-5 behandlinger med Fraxel for det bedste resultat.

Botox til smilerynker

Hvis rynkerne under øjnene er mimiske – altså hvis de kun opstår, når man eksempelvis smiler – vil man kunne reducere forekomsten og graden af linjerne ved hjælp af Botulinum Toxin. En Botox-injektion er muskelafslappende, og huden vil derfor ikke rynke i så kraftig en grad. Botox kan på den måde modvirke, at rynkerne på sigt sætter sig fast i ansigtet og derudover give en mere åben og afslappet mimik.

Sunekos til tør, tynd hud under øjnene

Én behandlingsmulighed er Sunekos – en behandling, der forynger huden blandt andet omkring øjnene. Sunekos er en injektionsbehandling, der består af hyaluron- og aminosyrer, som både tilhører fugt og hjælper med at regenerere huden og stimulere produktionen af kollagen og elastin i huden i øjenområdet. Sunekos-behandlingen er opstrammende og løftende på en synlig og naturlig måde. Der kræves 3 behandlinger med 14 dages mellemrum for det optimale resultat.

Teosyal

En behandling til rynker runder øjnene kan også være Teosyal, der er en type Restylane – en ikke-permanent filler. Teoysal er tyndtflydende, men løfter og udfylder tynd og løs hud under øjnene, så huden bliver mere fast og jævn.

3. Klinisk hudpleje til øjnene

Ved at tilføre fugt og pleje udefra kan du reducere rynker under øjnene.. Vi anbefaler, at man inkluderer plejeprodukter til øjenområdet allerede i 20’erne – også før de fine linjer banker på døren. Det er vigtigt at øjenområdet får en masse fugt og beskyttelse, og derfor anbefaler vi hos N’AGE disse produkter:

H. A. Intensifier

Et koncentreret fugtserum til hele ansigtet er H.A. Intensifier fra SkinCeuticals, der er målt til at kunne forebygge nedbrydningen af hyaluronsyren og dermed øge hudens fasthed og fylde. Dette serum giver langvarig fugt og modvirker generelle aldringstegn.

Youth Eye Complex

Youth Eye Complex fra iS Clinical indeholder ’intelligente proteiner’, der hjælper med at regenerere huden under øjnene. Den fugter og beskytter huden og reducerer ud over fine linjer også poser og mørke rander under øjnene.

Intense Eye Créme

Intense Eye Créme fra ZO Skin Health er en avanceret retinolbaseret øjencreme, der målrettet reducerer rynker under øjnene. Ved at stimulere kollagendannelsen bidrager den til at forbedre hudens struktur og tone, hvilket resulterer i en mere jævn hudtone og reduceret synlighed af pigmentering.

AOX+ Eye Gel

AOX+ Eye Gel fra SkinCeuticals indeholder C-vitamin, som beskytter og genopfrisker huden. Gelkonsistensen gør, at huden optager de aktive ingredienser lettere. Gelen indeholder desuden koffein, som er med til at modvirke aldrings- og træthedstegn omkring øjnene.

Growth Factor Eye Serum

Growth Factor Eye Serum fra ZO Skin Health indeholder en blanding af peptider og planteekstrakter, der arbejder sammen for at stimulere produktionen af kollagen og fibroblaster, hvilket forbedrer hudens fasthed og øger hyaluronsyreproduktionen.

A.G.E. Advanced Eye

A.G.E. Advanced Eye fra SkinCeuticals er et tredimensionelt plejeprodukt til øjenområdet, der er præget af aldringstegn. Den indeholder blåbærekstrakt og peptider, der mindsker forekomsten af rynker under øjnene ved hjælp af fugt og beskyttelse. Derudover tilfører cremen en glød til øjenområdet gennem optiske pigmenter, som reflekterer lyset og lysner øjenområdet betydeligt.

4. Drik vand!

Du har sikkert hørt mange gange før, at det er godt for huden at drikke en masse vand i løbet af dagen, så du fugter huden indefra og ud. Et godt tip til at drikke mere vand er at putte citron, agurk, mynte eller bær i. Så kommer der også nogle antioxidanter oven i hatten!

5. Solbeskyttelse

Sidst, men ikke mindst, er det ultimative råd mod fine linjer at sørge for en god solbeskyttelse. For at passe på øjenområdet kan man supplere med solbriller, så man hverken misser mod solen eller får sol direkte på huden om øjnene. Derudover anbefaler vi hos N’AGE altid at bruge solbeskyttelse – hele året rundt!

Extreme Protect SPF40

Extreme Protect SPF40 fra iS Clinical er en fugtgivende ansigtscreme, der både beskytter bredspektret mod både UVA- og UVB-stråling og indeholder kraftige antioxidanter, der forebygger og beskytter huden mod frie radikaler.

Ultra Facial UV Defense

Ultra Facial UV Defense fra SkinCeuticals er fugtgivende og hjælper med at forebygge pigmentforandringer og aldringstegn. Solcremen er en plejende, let og fugtende solcreme, der er god til tør og ujævn hud.

Smart Tone Broad Spectrum SPF50

Smart Tone Broad Spectrum SPF 50 fra ZO Skin Health er en let og fugtgivende solcreme med en diskret og ensartende teint, der passer til de fleste hudtoner. Den giver effektiv bredspektret beskyttelse mod både UVA/UVB-stråler samt IR-A-stråler og HEV-lys.

Priser på kosmetiske behandlinger mod rynker under øjnene

Konsultation i forbindelse med mulig behandling
GRATIS
Behandling med Fraxel
2.300 DKK
Behandling med Botulinum Toxin
2.400 DKK
Kurforløb med Sunekos (3 behandlinger)
8.700 DKK
Behandling med Teosyal
4.600 DKK
Bestil gratis konsultation

Kombinationen virker mod rynker

Det er vigtigt for os på N’AGE at pointere, at hvis man vil opnå det bedste og mest holdbare resultat, er kombinationen af behandling og hudpleje alfa og omega. Vigtigheden af fugt og beskyttelse af øjenområdet forsvinder ikke, bare fordi man får en kosmetisk behandling. 

Det er altid supervigtigt at passe på sin hud – også af grunde, som ikke nødvendigvis har noget med skønhed at gøre. Huden er kroppens skjold mod sygdomme og infektioner, så en optimal beskyttelse af den bør derfor altid prioriteres, og derfor kommer vores råd om forebyggelse af tør og rynket hud i samspil med de kosmetiske behandlinger.

Tak til vores mange glade kunder

5
3 dage siden
Astrid , Vejle. SÅ dygtig !
Astrid, Vejle afd. BEDSTE anbefaling. Astrid er MEGA dygtig! Lytter, undersøger og finder frem til...
karina bolund
5
09. jul 2024
Virkelig et sødt personale
Virkelig et sødt personale. Man føler sig i gode hænder her. ...
Nadia
5
09. jul 2024
‘Over sø og land’ ….
Jeg følte mig meget velkommen i en rar og afslappet atmosfære i receptionen. Og det...
Tina Knudsen
5
08. jul 2024
Meget sød sygeplejerske
Meget sød sygeplejerske, jeg følte mig i gode hænder, og trygge omgivelser. Kan varmt anbefales,...
Kunde Kate Funch
5
08. jul 2024
Dejlig atmosfære
Dejlig atmosfære, jeg blev “taget i hånden” gennem hele processen ❤️ ...
Lise Kamstrup
5
08. jul 2024
Man føler sig altid velkommen
Man føler sig altid velkommen på Kongens Nytorv, personalet er søde og venlige. Selve behandlingen...
Berit A.
5
05. jul 2024
10 ⭐️⭐️
Hvis jeg kunne, havde jeg givet 10 ⭐️ Meget kompetent, ærlige og dygtigt personale. Føler...
lena
5
04. jul 2024
Jeg har har kun godt at sige🤩
Jeg har har kun godt at sige🤩 Inden mit første besøg var jeg lidt bekymret...
Trine Guldager Petersen
5
02. jul 2024
Altid god tillidsfuld dialog om hvordan…
Altid god tillidsfuld dialog om hvordan jeg gerne vil have det. Elsker at komme hos...
Rikke Pazdecki
5
01. jul 2024
Super venligt personale der tog godt…
Super venligt personale der tog godt imod mig og meget professionel behandling! ...
Marianne Høgh