Karsprængninger

Karsprængninger

Karsprængninger opstår hos rigtig mange, og ofte er det til stor kosmetisk gene. Karsprængninger ses ofte på ben og i ansigtet – særligt på næsen og på kinderne. Der er mange årsager til, at man bliver ramt af karsprængninger, men heldigvis kan de relativt nemt fjernes. Hos N’AGE behandler vi med tre forskellige metoder, alt efter hvor dine karsprængninger sidder, og hvor store de er. Du kan læse mere om behandlingsmetoderne nedenfor.

Hvorfor får jeg karsprænginger?

Selvom det måske kan føles sådan, er du langt fra alene om at døje med karsprængninger. Faktisk får 60 % af befolkningen karsprængninger i løbet af livet. Mange er genetisk disponeret for det, men de kan også opstå på grund af sol og miljømæssige påvirkninger samt efter graviditet. Karsprængninger kan også skyldes livsstil og motionsvaner. Særligt i ansigtet opstår karsprængninger som følge af soldyrkning uden solbeskyttelse. En karsprængning er en bristning i venerne – og det kan blandt andet skyldes varme og stråling fra solen. Derfor er det vigtigt altid at huske solcremen!

Selvom der kan være mange måder at få en karsprængning på, er der som regel kun én måde at få dem fjernet på: kosmetiske behandlinger. Her behandler vi med tre forskellige metoder, som bestemmes ud fra, hvor store karsprængningerne er, og hvor de er placeret. For at finde ud af, hvilken metode der passer bedst til dine karsprængninger, skal du booke en gratis og uforpligtende konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske.

En behandling mod karsprængninger er permanent – karret kommer altså ikke igen. Dog beskytter behandlingen ikke mod nye karsprængninger, og derfor er det vigtigt, at du forebygger dem ved at passe godt på din hud. Hvordan du gør det, kan du læse mere om længere nede!

Kan alle karsprængninger behandles?

Hos N’AGE har vi tre forskellige metoder til at behandle karsprængninger: IPL-laser, YAG-laser og mikrosklerosering. Fælles for alle behandlingstyperne er, at karrene destrueres, og derfor er resultatet permanent! I de fleste tilfælde kan vi reducere dine karsprængninger med én behandlingstype, men andre gange anbefaler vi også en kombination af behandlingerne for at opnå det bedste resultat. Det er derfor svært selv at vurdere, hvordan dine karsprængninger skal fjernes, så første skridt er derfor altid en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker.

Som en tommelfingerregel plejer vi at sige, at IPL-laser behandler små karsprængninger i ansigtet, YAG-laser behandler de store karsprængninger i ansigtet og de små på ben, og mikrosklerosering er til de større karsprængninger på ben. Derfor kan din behandling sagtens kræve en kombination af de tre, hvis flere forskellige størrelser optræder på forskellige placeringer.

Hvornår kan jeg blive behandlet?

Hos N’AGE behandler vi hverken på gravide eller ammende. Du er mere end velkommen til at kontakte vores klinikker, hvis du har spørgsmål til behandlingsopstart eller konsultation.

Vi behandler ikke med laser i sommerhalvåret, da huden ikke må udsættes for direkte sol i 8 uger efter behandlingen. Vi starter derfor som regel et laserbehandlingsforløb til efteråret og ind i vintermånederne. Derudover må du heller ikke være solbrun eller have selvbruner på, når du skal behandles.

Vinterhalvåret er ideelt til behandling af karsprængninger af flere årsager. Huden udsættes som regel ikke for sol og er derfor blegere, hvilket gør det lettere for laseren at finde farveforskelle i huden – dette gælder både ar, hår, pigment og karsprængninger. Desuden varer et behandlingsforløb som regel flere måneder, og det er derfor en god idé at starte allerede i efteråret, hvis du vil komme dine karsprængninger til livs inden sommer.

De tre behandlinger

IPL MOD KARSPRÆNGNINGER

Døjer du med de irriterende små rød-lilla kar i ansigtet, er en løsning en behandling med IPL-laser. IPL står for Intense Pulsed Light og bruges til både til at behandle karsprængninger i ansigtet, pigmentforandringer, hudforyngelse, ar og til hårfjerning. Vi skelner mellem de forskellige typer IPL-behandlinger, så de hedder henholdsvis: IPL til karsprængninger, IPL til pigmentering, IPL til ar, IPL til permanent hårfjerning.

Teknologien bag IPL fungerer på den måde, at der i det pågældende område søges efter farveforskelle med lysenergibølger. Når det er en karsprængning, er det hæmoglobinet i karret, der viser den rød-lilla farve. Når lysbølgen i laseren rammer det farvede element, absorberes laseren i farven, hvorefter det varmes op til et punkt, hvor det destrueres. Hele processen foregår på blot få millisekunder.

Du skal nok forvente 2-5 behandlinger med IPL med cirka 8 ugers interval, før din karsprængning er helt væk. Det afhænger af størrelse på karsprængningen og området. Alt dette bliver gennemgået mere præcist til den indledende konsultation.

YAG-LASER

Har du en større karsprængning i ansigtet eller nogle små på benet, vil løsningen i stedet være YAG-laser. Ofte bruges disse to i kombination med hinanden, hvis IPL ikke kan fjerne alle karsprængningerne. Lysbølgerne fra YAG-laseren optages på samme måde som IPL i hæmoglobinet, som størknes og derefter får karrene til at lukke sig.

Resultatet med YAG-laser afhænger af størrelsen på karsprængningen. Hos nogle vil karsprængningen forsvinde med det samme, mens den hos andre vil forsvinde gradvist over et par uger efter behandlingen. Det endelige resultat vil dog som regel ses efter 2-5 behandlinger med 4-12 ugers interval.

MIKROSKLEROSERING

De større blålilla forgreninger på benene behandler vi hverken med IPL eller YAG, men derimod mikrosklerosering. Ved en behandling med mikrosklerosering (MST) injiceres der med en fin nål en vævsirriterende væske, der får karrene til at nedbrydes. Væsken er naturligvis ufarlig, og de sprængte kar har ingen funktion for resten af kredsløbet.

Mikrosklerosering er en af de mest anvendte behandlinger til karsprængninger på benene. Effekten af behandlingen varierer fra person til person, og oftest vil du først se det fulde resultat af behandlingen efter 2-3 måneder. Inden din behandling med mikrosklerosering skal du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerhed godkendes af en N’AGE-hudlæge. Det skal du for at sikre, at behandlingen er den helt rigtige til dine karsprængninger, og at du får det resultat, du ønsker.

Hvordan forebygger jeg karsprænginger?

Karsprængninger skyldes i høj grad genetisk disponering, men påvirkes også af både miljø og livsstil. Her er der forskellige ting, du kan gøre for at forebygge.

Solens stråler påvirker karsprængninger

Huden i ansigtet er det mest udsatte på hele kroppen, fordi vi hver eneste dag udsættes for både forurening, vind og ikke mindst solens stråler. Derfor er det vigtigt, at du beskytter din hud mod netop disse miljømæssige påvirkninger, der skader huden. Det kan du gøre ved at bruge solcreme hver dag – og ikke mindst hudpleje med antioxidanter.

Antioxidanter

Hos N’AGE anbefaler vi altid, at du hver morgen sørger for at påføre hudpleje med antioxidanter som et af de allerførste og mest afgørende trin i din rutine. En antioxidant neutraliserer nemlig alle de såkaldte frie radikaler, der findes i blandt andet forurening og stråling. Frie radikaler fremmer hudens aldringsprocesser og gør derfor huden mere tør, svag og slap – og det forårsager rynker, fine linjer, pigmentering og løs hud.

I vores klinikker og på N’AGE SHOP forhandler vi udelukkende klinisk hudpleje, der er gennemtestet, klinisk dokumenteret og ikke mindst effektfuldt. Af antioxidanter har vi den patenterede og prisvindende C E Ferulic fra SkinCeuticals, der anvender antioxidanterne L-askorbinsyre (rent vitamin C), ferulsyre og vitamin E i en potent kombination.

Ønsker du mere målrettet at bekæmpe henholdsvis pigmentering eller urenheder, samtidig med at du beskytter huden, skal du have fat i antioxidanterne Phloretin CF til pigmentforandringer og Silymarin CF til hud med tendens til akne og urenheder.

Ved at anvende antioxidanter i din hudpleje optimerer du din huds sundhed og styrke, så den kan stå imod udefrakommende påvirkninger.

Solbeskyttelse

Som det sidste step i din hudplejerutine er det vigtigt, at du bruger solbeskyttelse – i særdeleshed, hvis du anvender aktive ingredienser i resten af din rutine. Disse gør nemlig huden ekstra sårbar over for solens stråler. Solcreme giver den ultimative beskyttelse mod UV-stråler, der forårsager aldring, pigmentering, rødme og ikke mindst karsprængninger.

Find vores store udvalg af lækre, bredspektrede solcremer på N’AGE SHOP her.

Livsstil: Kost, vægt og bevægelse

Forskning viser, at karsprængninger også viser sig i højere grad hos dem, der har en meget stillesiddende hverdag. Derfor er daglig bevægelse alfa og omega, når det kommer en at have et velfungerende blodomløb – det gælder især, hvis du har et arbejde, hvor du sidder meget ned. Daglig bevægelse og ugentlig motion har også en effekt på længere sigt. Din vægt kan også have betydning for karsprængningerne, idet benene oplever større belastning, jo mere du vejer.

Ligesom du kan få antioxidanter gennem din hudpleje, kan du også indtage dem i din kost. Det gælder både ved kosttilskud og mad, der indeholder vitaminer og mineraler. På N’AGE SHOP forhandler vi kosttilskuddet Skingain Plus, der er kollagenpulver med en unik sammensætning af effektfulde ingredienser. Ud over to forskellige typer kollagen, der gør huden stærkere, smidigere og mere modstandsdygtig, indeholder Skingain Plus også plejende antioxidanter og hyaluronsyre. Du kan købe Skingain Plus her.

Tak til vores mange glade kunder

5
3 timer siden
Tryghed
Tryghed, god tid ...
Astrid Højlund
5
4 timer siden
Man føler sig i gode hænder
Man føler sig i gode hænder, og der er virkelig god service. ...
Vickie
5
1 dag siden
Er så glad for mit forløb hos N’AGE!
Jeg har været så glade for mit forløb hos N’AGE. De er super dygtige og...
Ida Marie Jessen
5
1 dag siden
Top professionel og kompetent…
Top professionel og kompetent behandling. Jeg var i gode hænder fra start til slut. Behandlerne...
Jonas Boye Krag
5
1 dag siden
Verdens bedste n'age
De har været så søde og hjælpsomme - alle sammen. Jeg har fået den bedste...
Maria
5
1 dag siden
Som altid tilfreds !
Som altid leverer Nage et flot stykke arbejde. Denne gang fik jeg restylane i læberne...
Christina Nielsen
5
2 dage siden
Super service
Jeg fik en virkelig god vejledning, og jeg følte at behandleren gav sig tid til...
R. Pentcheva
5
2 dage siden
Nage er dygtige og lever helt op til…
Nage er dygtige og lever helt op til mine forventninger. De kommer med ideer men...
Line
5
2 dage siden
Meget professionelt
Meget professionelt, dejlige smilende medarbejdere og jeg har fået rigtig god resultat efter den første...
Wasan Salman
5
2 dage siden
Altid top professionel og kompetent…
Altid top professionel og kompetent behandling, men i særdeleshed er troværdigheden et overordnet element, som...
Alice Hjorthøj Schmi