Karsprængninger

Karsprængninger

Karsprængninger opstår hos rigtig mange mennesker, og ofte er det til stor kosmetisk gene. Karsprængninger ses ofte på ben og i ansigtet – særligt på næsen og på kinderne. Der er mange årsager til, at man bliver ramt af karsprængninger, men heldigvis kan de relativt nemt fjernes. Hos N’AGE behandler vi med tre forskellige metoder, alt efter hvor dine karsprængninger sidder, og hvor store de er. Du kan læse mere om behandlingsmetoderne nedenfor.

De tre behandlinger

IPL MOD KARSPRÆNGNINGER

Døjer du med de irriterende små rød-lilla kar i ansigtet eller hudsygdommen rosacea, er en løsning en behandling med IPL. IPL står for Intense Pulsed Light og bruges til både til at behandle karsprængninger i ansigtet, let rødme, pigmentforandringer, hudforyngelse, ar og til hårfjerning. Vi skelner mellem de forskellige typer IPL-behandlinger, så de hedder henholdsvis: IPL til karsprængninger, IPL til pigmentering, IPL til ar, IPL til permanent hårfjerning.

Teknologien bag en behandling med IPL fungerer på den måde, at der i det pågældende område søges efter farveforskelle med lysenergibølger. Når det er en karsprængning, er det hæmoglobinet i karret, der viser den rød-lilla farve. Når lysbølgen i laseren rammer det farvede element, absorberes laseren i farven, hvorefter det varmes op til et punkt, hvor det destrueres. Hele processen foregår på blot få millisekunder.

Du skal nok forvente 2-5 behandlinger med IPL med cirka 8 ugers interval, før din karsprængning er helt væk. Det afhænger af størrelse på karsprængningen og området. Alt om din behandling bliver gennemgået mere præcist til den indledende konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker.

YAG-LASER

Har du en større karsprængning i ansigtet eller nogle små karsprængninger på benene, vil løsningen i stedet være YAG-laser. Ofte bruges disse to i kombination med hinanden, hvis IPL ikke kan fjerne alle karsprængningerne. Lysbølgerne fra YAG-laseren optages på samme måde som IPL i hæmoglobinet, som størknes og derefter får karrene til at lukke sig.

Resultatet af behandlingen med YAG-laser afhænger af størrelsen på karsprængningen. Hos nogle vil karsprængningen forsvinde med det samme, mens den hos andre vil forsvinde gradvist over et par uger efter behandlingen. Det endelige resultat vil dog som regel ses efter 2-5 behandlinger med 4-12 ugers interval.

MIKROSKLEROSERING

De større blå-lilla forgreninger på benene behandler vi hverken med IPL eller YAG, men derimod mikrosklerosering (MST). Ved en behandling med mikrosklerosering injiceres der med en tynd nål en vævsirriterende væske, der får karrene til at nedbrydes og dermed karsprængninger på benene til at forsvinde. Væsken er naturligvis ufarlig, og de sprængte kar har ingen funktion for resten af kredsløbet.

Mikrosklerosering er en af de mest anvendte behandlinger til karsprængninger på benene. Effekten af behandlingen varierer fra person til person, og oftest vil du først se det fulde resultat af behandlingen efter 2-3 måneder. Inden din behandling med mikrosklerosering skal du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerhed godkendes af en N’AGE-hudlæge. Det skal du for at sikre, at behandlingen er den helt rigtige for dig, og at du får det resultat, du ønsker.

Priser på behandling af karsprængninger

IPL karsprængninger
Fra 1.400 DKK
YAG-laser
Fra 1.900 DKK
Mikrosklerosering
Fra 2.900 DKK
Bestil gratis konsultation

Hvorfor får jeg karsprænginger?

Selvom det måske kan føles sådan, er du langt fra alene om at døje med karsprængninger. Faktisk får 60 % af befolkningen karsprængninger i løbet af livet. Mange er genetisk disponeret for det, men de kan også opstå på grund af sol og miljømæssige påvirkninger samt efter graviditet. Karsprængninger kan også skyldes livsstil og motionsvaner. Særligt i ansigtet opstår de som følge af soldyrkning uden solbeskyttelse. En karsprængning er en bristning i venerne – og det kan blandt andet skyldes varme og stråling fra solen. Derfor er det vigtigt altid at huske solcremen!

Selvom der kan være mange måder at få en karsprængning på, er der som regel kun én måde at få dem fjernet på: en kosmetisk behandling. Her behandler vi med tre forskellige metoder, som bestemmes ud fra, hvor store karsprængningerne er, og hvor de er placeret. For at finde ud af, hvilken behandling der passer bedst til dine karsprængninger, skal du booke en gratis og uforpligtende konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske.

En behandling mod karsprængninger er permanent – karret kommer altså ikke igen. Dog beskytter behandlingen ikke mod nye karsprængninger, og derfor er det vigtigt, at du forebygger dem ved at passe godt på din hud og beskytter hudens overflade. Hvordan du gør det, kan du læse mere om længere nede!

Kan alle karsprængninger behandles?

Hos N’AGE har vi tre forskellige metoder til at behandle karsprængninger: IPL-laser, YAG-laser og mikrosklerosering. Fælles for alle behandlingstyperne er, at karrene destrueres, og derfor er resultatet permanent! I de fleste tilfælde kan vi reducere dine karsprængninger med én behandlingstype, men andre gange anbefaler vi også en kombination af behandlingerne for at opnå det bedste resultat, og du ville kunne se et resultat efter blot én behandling. Det er derfor svært selv at vurdere, hvordan dine karsprængninger skal fjernes, så første skridt er derfor altid en gratis og uforpligtende konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker.

Som en tommelfingerregel plejer vi at sige, at en behandling med IPL behandler små karsprængninger i ansigtet, YAG-laser behandler de store karsprængninger i ansigtet og de små på ben, og mikrosklerosering er til de større karsprængninger på ben. Derfor kan din behandling sagtens kræve en kombination af de tre, hvis flere forskellige størrelser optræder på forskellige placeringer.

Hvornår kan jeg blive behandlet?

Hos N’AGE behandler vi hverken på gravide eller ammende. Du er mere end velkommen til at kontakte vores klinikker, hvis du har spørgsmål til behandlingsopstart eller konsultation.

Vi behandler ikke med laser i sommerhalvåret, da huden ikke må udsættes for direkte sol i det behandlede område 8 uger efter behandlingen. Vi starter derfor som regel et laserbehandlingsforløb til efteråret og ind i vintermånederne. Derudover må du heller ikke være solbrun eller have selvbruner på til din behandling.

Vinterhalvåret er ideelt til behandling af karsprængninger af flere årsager. Huden udsættes som regel ikke for sol og er derfor blegere, hvilket gør det lettere for laseren at finde farveforskelle i huden – dette gælder både ar, hår, pigment og karsprængninger. Desuden varer et behandlingsforløb som regel flere måneder, og det er derfor en god idé at starte allerede i efteråret, hvis du vil komme dine karsprængninger til livs inden sommer.

Før- og efterbilleder karsprængninger

karsprængninger ipl
Før
Efter
IPL til karsprængninger
Denne kunde er blevet behandlet med IPL i ansigtet.
karsprængninger
Før
Efter
Mikrosklerosering til karsprængninger
Denne kunde er blevet behandlet med mikrosklerosering på benene.
karsprængninger
Før
Efter
YAG-laser til karsprængninger
Denne kunde er blevet behandlet med YAG-laser på benet.
IPL til karsprængninger
Før
Efter
IPL til karsprængninger
Denne kunde er blevet behandlet med IPL ved næsen.
karsprængninger
Før
Efter
YAG-laser til karsprængninger.
Denne kunde er blevet behandlet med YAG-laser ved næsen.
yag karsprængninger
Før
Efter
YAG-laser til karsprængninger
Denne kunde er blevet behandlet med YAG-laser i ansigtet.

Hvordan forebygger jeg karsprænginger?

Karsprængninger skyldes i høj grad genetisk disponering, men påvirkes også af både miljø og livsstil. Her er der forskellige ting, du kan gøre for at forebygge karsprængninger, inden du får dem, eller efter at du har fået en behandling hos N’AGE.

Solens stråler påvirker karsprængninger

Huden i ansigtet er det mest udsatte på hele kroppen, fordi vi hver eneste dag udsættes for både forurening, vind og ikke mindst solens stråler. Derfor er det vigtigt, at du beskytter din hud mod netop disse miljømæssige påvirkninger, der skader huden. Det kan du gøre ved at bruge solcreme hver dag – og ikke mindst hudpleje med antioxidanter.

Antioxidanter

Hos N’AGE anbefaler vi altid, at du hver morgen sørger for at påføre hudpleje med antioxidanter som et af de allerførste og mest afgørende trin i din rutine. En antioxidant neutraliserer nemlig alle de såkaldte frie radikaler, der findes i blandt andet forurening og stråling. Frie radikaler fremmer hudens aldringsprocesser og gør derfor huden mere tør, svag og slap – og det forårsager rynker, fine linjer, pigmentering og løs hud.

I vores klinikker og på N’AGE SHOP forhandler vi udelukkende klinisk hudpleje, der er gennemtestet, klinisk dokumenteret og ikke mindst effektfuldt. Af antioxidanter har vi den patenterede og prisvindende C E Ferulic fra SkinCeuticals, der anvender antioxidanterne L-askorbinsyre (rent vitamin C), ferulsyre og vitamin E i en potent kombination.

Ønsker du mere målrettet at bekæmpe henholdsvis pigmentering eller urenheder, samtidig med at du beskytter huden, skal du have fat i antioxidanterne Phloretin CF til pigmentforandringer og Silymarin CF til hud med tendens til akne og urenheder.

Ved at anvende antioxidanter i din hudpleje optimerer du din huds sundhed og styrke, så den kan stå imod udefrakommende påvirkninger.

Solbeskyttelse

Som det sidste step i din hudplejerutine er det vigtigt, at du bruger solbeskyttelse – i særdeleshed, hvis du anvender aktive ingredienser i resten af din rutine. Disse gør nemlig huden ekstra sårbar over for solens stråler. Solcreme giver den ultimative beskyttelse mod UV-stråler, der forårsager aldring, pigmentering, rødme og ikke mindst karsprængninger.

Find vores store udvalg af lækre, bredspektrede solcremer på N’AGE SHOP her.

Livsstil: Kost, vægt og bevægelse

Forskning viser, at karsprængninger på benene viser sig i højere grad hos dem, der har en meget stillesiddende hverdag. Derfor er daglig bevægelse alfa og omega, når det kommer en at have et velfungerende blodomløb – det gælder især, hvis du har et arbejde, hvor du sidder meget ned. Daglig bevægelse og ugentlig motion har også en effekt på længere sigt. Din vægt kan også have betydning for karsprængningerne, idet benene oplever større belastning, jo mere du vejer.

Ligesom du kan få antioxidanter gennem din hudpleje, kan du også indtage dem i din kost. Det gælder både ved kosttilskud og mad, der indeholder vitaminer og mineraler. På N’AGE SHOP forhandler vi kosttilskuddet Skingain Plus, der er kollagenpulver med en unik sammensætning af effektfulde ingredienser. Ud over to forskellige typer kollagen, der gør huden stærkere, smidigere og mere modstandsdygtig, indeholder Skingain Plus også plejende antioxidanter og hyaluronsyre. Du kan købe Skingain Plus her.

Tak til vores mange glade kunder

5
1 dag siden
Imødekommende og service-minded
Imødekommende og service-minded, som ikke ses mange steder 😊 Følte mig velkommen og tryg med...
Tina Jensen
5
2 dage siden
Sød og professionel behandling hos Nage…
Sød og professionel behandling hos N'age i Aarhus :) ...
Julie Seelk
5
2 dage siden
Altid behagelig modtagelse i…
Altid behagelig modtagelse i receptionen. Professionelle behandlere og smukke resultater. ...
Lone Meistrup
5
3 dage siden
Det er altid en dejlig oplevelse
Det er altid en dejlig oplevelse. Man føler sig ventet og velkommen. ...
Helle Gaub
5
3 dage siden
Har fået lavet forskellige behandlinger…
Har fået lavet forskellige behandlinger over tiden, og mødes med stor professionalisme hver gang. Man...
Consumer
5
4 dage siden
Altid kæmpe optur at komme ned i N’age
Altid kæmpe optur at komme ned i N’age. Det skønneste personale der er ærlige, kærlige...
Mia
5
4 dage siden
Laser face treatment
I had some laser treatment done on my face and my skin looks much better....
Lydia baril
5
4 dage siden
God behandling
Sød betjening. Man kommer altid til til tiden. ...
Anja
5
15. jun 2024
Virkelig god service
Virkelig god service! Og virkelig godt resultat ...
Ditte Bisgaard
5
15. jun 2024
5 🌟 er ikke nok!
Der findes ikke nok stjerner, der vil afspejle, både den varme men samtidige reelle &...
MSF