Er din alder elastisk?

Af Eva Kruse

I nyere tid er aldersbegrebet blevet udvidet. Det, der står på din fødselsattest, er ikke den eneste alder du har, den kan nemlig også bestemmes ud fra den måde, vi vælger at leve på. Den livsstil, vi vælger kan rumme elementer af både ungdoms- såvel som voksentilværelse. På den måde er det blevet muligt at lægge en ”elastik” ind i livet, og dermed til en vis grad ophæve ens fysiske alder med den mentale alder, man selv vælger at tage. Men den berømte ”alderselastik” er ikke helt lige så elastisk hos kvinder som hos mænd.

Man taler om, at mænds alderselastik kan strække sig op til 25 år. Det vil fx sige, at en 50-årig mand mere eller mindre kan vælge at leve som en mand på 25. Det er jo ikke nogen ukendt historie, at vi ser midaldrende mænd skifte konen ud med en yngre model, købe en motorcykel, stifte ny familie og leve sin ”anden ungdom” med det hele forfra. Fysikken kan naturligvis være afslørende for hans egentlige alder, men her er mænd igen heldige for, når en mand ældes, kaldes det, at ”han er distingveret” – lidt mave giver ”pondus” og nogen bliver ligefrem mere attraktive, når de bliver gråsprængte med deres ”sølvræve-look”.

Kvinders alderselastik er desværre ikke helt så smidig. Man siger, at den kan strækkes 15 år op imod mændenes 25 år. Men alene forholdet omkring fertilitet nedsætter mulighederne for at få børn i høj alder for kvinder men ikke for mænd. Men der er ikke kun en fysiologisk/biologisk årsag til kvinders begrænsede udfoldelse. Der er også en norm – en samfundsbetinget holdning til hvad der er ”passende” for kvinder.

Kvinder må ikke i samme grad springe rammerne. I hvert fald ikke uden at samfundet ser skævt til hende… ”er hun ikke for gammel til så kort en kjole”, ”hun gik fra mand og børn…”, ”går hun ikke lidt meget i byen”, ”har hun ikke fået lavet en hel masse…”. Desværre. I stedet for at hylde kvinder, der bryder mønstrene, bliver der set skævt til dem, der lever livet, sådan som mange mænd ellers gør det. Vi bør hylde de ”mønsterbryderkvinder”, der vælger ikke at ville ligge under for hverken normer eller deres fysiske alder. Vi bør udfordre den ”stramme kvindeelastik”!

Når man taler om kvinders alderselastik, er man også nødt til at tale om udseendet. For det spiller en væsentlig rolle. Kvinder får nemlig ikke autoritet med lidt vom eller bliver sexsymboler med gråt hår (med mindre man hedder Gun-Britt), og vores samfund er stadig indrettet sådan, at kvinder skal fortsætte med at være attraktive og altså se mere ”ungdommelige” ud for at kunne strække elastikken.

Personligt har jeg det sådan, at jeg vil gerne være voksen men ikke gammel. Jeg ønsker en balance mellem at blive taget seriøst og samtidig leve hele paletten og forblive legende og nysgerrig. Jeg vil ikke begrænses af min alder eller af et fastlåst kvindebillede.

Jeg har fx en meget yngre mand, store børn og en karriere i 5. gear. Jeg vil gerne kunne begå mig i bestyrelseslokalet, i fitness centeret og på natklubben – uden at blive set skævt til nogen af stederne. Jeg vil have lov til selv at vælge, hvordan jeg vil leve, og jeg vil have muligheden for at få det hele med.

For at det kan lykkes at have indflydelse på sin egen alder, forudsætter det nogle livstils forhold – så som god søvn (og helst på den rigtige side af midnat), sund kost og en god portion motion. Cigaretter og alkohol skal naturligvis også reduceres. Det lyder totalt damebladsagtigt og måske både frigidt og kedeligt – men det er altså helt og holdent op til dig selv, om det bliver det!

Hvis man kan lykkes med at få sin livsstil i en god balance, kan mange af os godt leve, som var vi yngre med mere energi og kraft. Når det så kommer til udseendet er verden heldigvis fuld af hjælpemidler – så der heller ikke er nogen, der kan se, hvor gamle vi i virkeligheden er.

Med nymodens teknologi kan hudens ældningstegn også udsættes eller udjævnes. N’age navnet indkapsler præcist min pointe omkring alderselastikken: No Age. Ida og hendes team repræsenterer en tilgang til arbejdet med hudforyngelse og rynkebehandlinger, som ikke handler om, at vi alle skal se unge ud, men vi skal se godt ud! At vores fysiske alder skal udviskes, så alderselastikken kan få en ekstra spændvidde.

Jeg har selv fået lavet behandling i ansigtet med Ultherapy hos N’age. Det er en ultralydsbehandling, som går ned i underhuden og aktiverer hudens egen collagen produktion og evne til at regenerere. Behandlingen virker lettere opstrammende efter 3-6 måneder og dét, som jeg synes er mest genialt ved den er, at den udsætter min huds ældning og netop giver mig det, jeg gerne vil have: Nemlig mere elastik!

Godt nytår med ønske om et virkeligt elastisk 2016 til alle!

Fotograf Kenneth Nguyen

Tak til vores mange glade kunder

5
4 timer siden
Tryghed
Tryghed, god tid ...
Astrid Højlund
5
5 timer siden
Man føler sig i gode hænder
Man føler sig i gode hænder, og der er virkelig god service. ...
Vickie
5
1 dag siden
Er så glad for mit forløb hos N’AGE!
Jeg har været så glade for mit forløb hos N’AGE. De er super dygtige og...
Ida Marie Jessen
5
1 dag siden
Top professionel og kompetent…
Top professionel og kompetent behandling. Jeg var i gode hænder fra start til slut. Behandlerne...
Jonas Boye Krag
5
1 dag siden
Verdens bedste n'age
De har været så søde og hjælpsomme - alle sammen. Jeg har fået den bedste...
Maria
5
1 dag siden
Som altid tilfreds !
Som altid leverer Nage et flot stykke arbejde. Denne gang fik jeg restylane i læberne...
Christina Nielsen
5
2 dage siden
Super service
Jeg fik en virkelig god vejledning, og jeg følte at behandleren gav sig tid til...
R. Pentcheva
5
2 dage siden
Nage er dygtige og lever helt op til…
Nage er dygtige og lever helt op til mine forventninger. De kommer med ideer men...
Line
5
2 dage siden
Meget professionelt
Meget professionelt, dejlige smilende medarbejdere og jeg har fået rigtig god resultat efter den første...
Wasan Salman
5
2 dage siden
Altid top professionel og kompetent…
Altid top professionel og kompetent behandling, men i særdeleshed er troværdigheden et overordnet element, som...
Alice Hjorthøj Schmi