Er din alder elastisk?

Af Eva Kruse

I nyere tid er aldersbegrebet blevet udvidet. Det, der står på din fødselsattest, er ikke den eneste alder du har, den kan nemlig også bestemmes ud fra den måde, vi vælger at leve på. Den livsstil, vi vælger kan rumme elementer af både ungdoms- såvel som voksentilværelse. På den måde er det blevet muligt at lægge en ”elastik” ind i livet, og dermed til en vis grad ophæve ens fysiske alder med den mentale alder, man selv vælger at tage. Men den berømte ”alderselastik” er ikke helt lige så elastisk hos kvinder som hos mænd.

Man taler om, at mænds alderselastik kan strække sig op til 25 år. Det vil fx sige, at en 50-årig mand mere eller mindre kan vælge at leve som en mand på 25. Det er jo ikke nogen ukendt historie, at vi ser midaldrende mænd skifte konen ud med en yngre model, købe en motorcykel, stifte ny familie og leve sin ”anden ungdom” med det hele forfra. Fysikken kan naturligvis være afslørende for hans egentlige alder, men her er mænd igen heldige for, når en mand ældes, kaldes det, at ”han er distingveret” – lidt mave giver ”pondus” og nogen bliver ligefrem mere attraktive, når de bliver gråsprængte med deres ”sølvræve-look”.

Kvinders alderselastik er desværre ikke helt så smidig. Man siger, at den kan strækkes 15 år op imod mændenes 25 år. Men alene forholdet omkring fertilitet nedsætter mulighederne for at få børn i høj alder for kvinder men ikke for mænd. Men der er ikke kun en fysiologisk/biologisk årsag til kvinders begrænsede udfoldelse. Der er også en norm – en samfundsbetinget holdning til hvad der er ”passende” for kvinder.

Kvinder må ikke i samme grad springe rammerne. I hvert fald ikke uden at samfundet ser skævt til hende… ”er hun ikke for gammel til så kort en kjole”, ”hun gik fra mand og børn…”, ”går hun ikke lidt meget i byen”, ”har hun ikke fået lavet en hel masse…”. Desværre. I stedet for at hylde kvinder, der bryder mønstrene, bliver der set skævt til dem, der lever livet, sådan som mange mænd ellers gør det. Vi bør hylde de ”mønsterbryderkvinder”, der vælger ikke at ville ligge under for hverken normer eller deres fysiske alder. Vi bør udfordre den ”stramme kvindeelastik”!

Når man taler om kvinders alderselastik, er man også nødt til at tale om udseendet. For det spiller en væsentlig rolle. Kvinder får nemlig ikke autoritet med lidt vom eller bliver sexsymboler med gråt hår (med mindre man hedder Gun-Britt), og vores samfund er stadig indrettet sådan, at kvinder skal fortsætte med at være attraktive og altså se mere ”ungdommelige” ud for at kunne strække elastikken.

Personligt har jeg det sådan, at jeg vil gerne være voksen men ikke gammel. Jeg ønsker en balance mellem at blive taget seriøst og samtidig leve hele paletten og forblive legende og nysgerrig. Jeg vil ikke begrænses af min alder eller af et fastlåst kvindebillede.

Jeg har fx en meget yngre mand, store børn og en karriere i 5. gear. Jeg vil gerne kunne begå mig i bestyrelseslokalet, i fitness centeret og på natklubben – uden at blive set skævt til nogen af stederne. Jeg vil have lov til selv at vælge, hvordan jeg vil leve, og jeg vil have muligheden for at få det hele med.

For at det kan lykkes at have indflydelse på sin egen alder, forudsætter det nogle livstils forhold – så som god søvn (og helst på den rigtige side af midnat), sund kost og en god portion motion. Cigaretter og alkohol skal naturligvis også reduceres. Det lyder totalt damebladsagtigt og måske både frigidt og kedeligt – men det er altså helt og holdent op til dig selv, om det bliver det!

Hvis man kan lykkes med at få sin livsstil i en god balance, kan mange af os godt leve, som var vi yngre med mere energi og kraft. Når det så kommer til udseendet er verden heldigvis fuld af hjælpemidler – så der heller ikke er nogen, der kan se, hvor gamle vi i virkeligheden er.

Med nymodens teknologi kan hudens ældningstegn også udsættes eller udjævnes. N’age navnet indkapsler præcist min pointe omkring alderselastikken: No Age. Ida og hendes team repræsenterer en tilgang til arbejdet med hudforyngelse og rynkebehandlinger, som ikke handler om, at vi alle skal se unge ud, men vi skal se godt ud! At vores fysiske alder skal udviskes, så alderselastikken kan få en ekstra spændvidde.

Jeg har selv fået lavet behandling i ansigtet med Ultherapy hos N’age. Det er en ultralydsbehandling, som går ned i underhuden og aktiverer hudens egen collagen produktion og evne til at regenerere. Behandlingen virker lettere opstrammende efter 3-6 måneder og dét, som jeg synes er mest genialt ved den er, at den udsætter min huds ældning og netop giver mig det, jeg gerne vil have: Nemlig mere elastik!

Godt nytår med ønske om et virkeligt elastisk 2016 til alle!

Fotograf Kenneth Nguyen

Tak til vores mange glade kunder

5
07. mar 2024
Bedste oplevelse alitid tak❤️
Bedste oplevelse alitid tak❤️ ...
Aqsa Syed
5
29. feb 2024
Super god oplevelse i Odenses N’Age
Super god oplevelse i Odenses N’Age. Flot resultat, og føler sig i trygge hænder. ...
Ann-Sofie
5
28. feb 2024
Fantastisk behandling og vejledning
Fantastisk behandling og vejledning. Jeg bliver altid mødt af professionelle læger og sygeplejersker, som giver...
Estelle
5
13. feb 2024
Fantastisk service 😍😍
Jeg var til filler behandling hos Mia i Charlottenlund. Gjorde slet ikke ondt og Mia...
Chrystina Jeppsson
5
07. feb 2024
Great practitioners and results
Their practitioners are really good, natural results. I used to be a client of Patricia...
kunde
5
04. feb 2024
I er de bedste🫶
I er de bedste🫶 Er kommet hos jer igennem mange år og mig slipper I...
Anja
5
31. jan 2024
Aldrig oplevet bedre service!
Aldrig oplevet bedre service!! Var inde til en konsultation i risskov, hvor jeg blev mødt...
Majna Hodzic
5
06. jan 2024
Laura Hedegaard er fantastisk sød
Laura Hedegaard er fantastisk sød, betænksom og en dygtig behandler! Jeg ser frem til mit...
Beatrice Røjkjær
5
04. jan 2024
One of the best medical spas I have…
One of the best medical spas I have ever been. N’age provides excellent medical and...
Teis Krag
5
03. jan 2024
Jeg har de sidste 2 år fået mine…
Jeg har de sidste 2 år fået mine Restylane behandlinger hos N’age i Aarhus. Simone...
Vesna Markovic