Gæsteblogger Eva Kruse om retten til at bestemmer over egen krop

Tilføjet af n’age August 2015: Blogindlægget er skrevet for et par måneder siden, derfor referencer til både 100 års-dagen for ligestilling og folketingsvalg. Vi har valgt at gemme indlægget, til vi havde lidt flere læsere på bloggen her.

Eva Kruse er CEO i Danish Fashion Insitute og Copenhagen Fashion Week. Hun får lavet sine æstetiske behandlinger hos n’age og er ugens gæsteblogger.

Hurra for 100 året for kvinders stemmeret – og for retten til at bestemme over egen krop.

Af Eva Kruse

Voksen-kvinde anno 2015: Har vi ligestilling? – Ja vil mange sige, fordi vi grundlæggende selv føler os lige med mændene.

Men faktum er, at der stadig mangler kvinder i toppen af dansk erhvervsliv, at mænd mange steder får højere løn for lige arbejde, at det stadig mest er kvinderne der tager omsorgsfunktionen ift. børnene og at en kvinde ofte skal have højere kvalifikationer og være dygtigere end sine mandlige kolleger for at få den samme stilling. Og for at det ikke er nok, så skal kvinderne oven i se brandgodt ud og være objekter!

Skønhedsidealerne i den verden vi lever i, hjælper os heller ikke. Vores samfund, de sociale medier, mode- og skønhedsbranchen hylder ’det nye’ og det ungdommelig. Og i det verdensbillede kan det svært at ældes som kvinde, og bevare sin følelse af værd og stadig være attraktiv.

Personligt synes jeg, det er en ret vanskelig balance. På den ene side nyder jeg min alder, at føle mig voksen, have styr på mit liv – og på den anden side vil jeg stadig indhalere lige så meget af livets ungdommelighed, oplevelser, liv og energi som jeg altid har villet.

Jeg er ikke bange for rynker, men jeg skal være den første til at indrømme, at jeg er bange for at komme til at se gammel ud. Jeg vil gerne se frisk, lækker og sund ud.

Heldigvis er der jo hjælp hente. Moderne teknologier og udviklinger gør det muligt at udsætte ældningens tegn på forskellig vis og uhyre elegant – blot man bruger dem med balance og mådehold.

Jeg tror ikke, der findes en kvinde i dagens Danmark, som ikke får en eller anden form for ”hjælp” i skønhedens tegn. Udbuddet er stort fra hårfarve, ansigtsbehandling og anti-aging cremer til neglebehandlinger, øjenvipper, selvbrunere, hårfjerning osv. osv. Alle gør det. Alle ved det (også mændene). Og det er helt legitimt, at dele info om en ny øjencreme eller en god negleteknikker. Vor tid rummer flere og flere muligheder for æstetiske behandlinger som er mere eller mindre omfattende. I den simple ende findes fx Botox og fillers.

Men den slags ’quick fixes’ har af en eller anden grund fået et lidt blakket renommé. – Men hvorfor i grunden?

Se bare Helle Thorning. Vi forventer, at hun skal magte et krævende job og se drøngodt ud hver dag, men når hun benytter sig af nutiden hjælpemidler som Botox, får hun straks én over nakken. Lars Lykke derimod høster kun roser for at have tabt sig, hvilket han med garanti også har fået eksperthjælp til.

Basalt set er Botox eller restylane vel hvad ”permanent” var for 80erne.

Livet er jo en form for glidebane i evolution. Nye teknologier og nye opfindelser, gør det muligt for os at forbedre på vores udseende og holde os yngre at se på længere. Der er efterhånden tale om behandlinger på niveau med at få fjernet uønsket hår eller lavet vipper. Det kræver både faglig ekspertise og kemi. Alligevel har det et andet prædikat.

En årsag kan måske findes i at tv-mediet gennem nogle år har båret ’Hollywood-fruer’ og andre medie-freaks, ind i vores stuer, med kæmpemæssige kunstige bryster, næb-lignende læber, stivnede ansigtsudtryk og ophovne kinder, der får dem til at ligne søstre fra den samme stamme.

De eksempler skræmmer naturligvis også mig, men det gør tykke kunstige øjenvipper, en overdreven spray tan eller en klipning med reflekser i tre farver også. Det gælder for alle typer skønhedsbehandlinger: Alt med måde, og den vej findes naturligvis med god smag og den rigtige rådgivning.

Men det som ærgrer mig mest er fordommene. Kvinde og kvinde imellem.

I år fejrer kvinders stemmeret, men vi mangler måske at fejre retten at bestemme over sin egen krop, og retten til at leve livet fuld ud og få maximalt output – lige som mændene. Med og uden kosmetiske indgreb og hjælpe midler. Søster til søster burde vi være hinandens længste line – vi burde hjælpe hinanden til at gøre livet så elastisk og rummeligt som muligt. Både i forhold til mangfoldigheden, til alders-tyraniet og til accepten af hinandens behov.

Så til alle mine medsøstre på dette 100-året for vores stemmeret:

Brug retten til at bestemme over jeres eget liv og jeres krop. Vær glad for det I har og det I er, eller gør noget ved det. Og sæt jer selv og hinanden fri til at gøre brug af de mange mulighederne der er for en nuanceret tilværelse – Lev livet, mal med alle farverne og udenfor stregerne.

Vi bestemmer selv.

Tak til vores mange glade kunder

5
1 dag siden
Imødekommende og service-minded
Imødekommende og service-minded, som ikke ses mange steder 😊 Følte mig velkommen og tryg med...
Tina Jensen
5
2 dage siden
Sød og professionel behandling hos Nage…
Sød og professionel behandling hos N'age i Aarhus :) ...
Julie Seelk
5
2 dage siden
Altid behagelig modtagelse i…
Altid behagelig modtagelse i receptionen. Professionelle behandlere og smukke resultater. ...
Lone Meistrup
5
3 dage siden
Det er altid en dejlig oplevelse
Det er altid en dejlig oplevelse. Man føler sig ventet og velkommen. ...
Helle Gaub
5
3 dage siden
Har fået lavet forskellige behandlinger…
Har fået lavet forskellige behandlinger over tiden, og mødes med stor professionalisme hver gang. Man...
Consumer
5
4 dage siden
Altid kæmpe optur at komme ned i N’age
Altid kæmpe optur at komme ned i N’age. Det skønneste personale der er ærlige, kærlige...
Mia
5
4 dage siden
Laser face treatment
I had some laser treatment done on my face and my skin looks much better....
Lydia baril
5
4 dage siden
God behandling
Sød betjening. Man kommer altid til til tiden. ...
Anja
5
15. jun 2024
Virkelig god service
Virkelig god service! Og virkelig godt resultat ...
Ditte Bisgaard
5
15. jun 2024
5 🌟 er ikke nok!
Der findes ikke nok stjerner, der vil afspejle, både den varme men samtidige reelle &...
MSF