Book tid

Når (sol)skaden er sket!

Sommeren er stadig over os, og mange af os har nu en fin gylden kulør – og en del af os er nok også blevet røde og forbrændte i forsøget på at få en flot farve. Men selvom kuløren falmer hen over efteråret, vil din soleksponering over tid vise sig som tidlige eller tydeligere aldringstegn i form af pigmentpletter, rynker og linjer i huden.

– Der er nok mange af os, som i perioder har dyrket solen, fordi vi ikke kendte til solskader eller ikke bekymrede os om det. På sigt vil alle se resultatet af soleksponering i form af pigmentpletter i huden, forklarer Ida Bille Brahe.

Ida er stifter af N’AGE og kosmetisk sygeplejerske og har mange års erfaring i effektivt at korrigere solskader. I blogindlægget her giver hun dig derfor de bedste råd til, hvordan du undgår pigmentering i huden, og så fortæller hun om behandlingsmulighederne, når først (sol)skaden er sket!

ida bille brahe
Ida Bille Brahe, stifter af N’AGE og kosmetisk sygeplejerske.

Hvorfor får vi solskader?

– Desværre for mange af os har lys, skandinavisk hud også større tendens til at blive solskadet end mørk hud. Det skyldes dels, at der er et lavere indhold af melanin i huden (pigment), som beskytter os fra UV strålernes skadelige effekter, forklarer Ida og fortsætter:

– Solskader er ikke nødvendigvis noget, der bliver synligt med det samme, så vi tænker måske ikke over, at skaden sker. Afhængigt af vores solbeskyttende vaner, genetiske faktorer og det totale antal timer, vi bruger i solen, vil der nærmest uundgåeligt fremkomme brune og fregnelignende pigmentering i huden ved cirka 30-40 års alderen.

Og så er der også bivirkningen ved soleksponering, som måske ikke alle kender til:

– Solen accelererer også nedbrydelsen af din huds kollagen og elastin, hvilket resulterer i for tidlige aldringstegn som rynker og linjer, fortæller Ida.

Korrigerende behandlinger for pigmentpletter

Der er heldigvis flere måder at behandle pigmentering på. Ida anbefaler i denne forbindelse tre behandlinger, der effektivt reducerer skaderne og samtidigt bidrager til en generelt jævnere hudstruktur og friskere glød.

IPL mod pigmentpletter

IPL-teknologien har utroligt mange funktioner. En af dem er, at den sikkert og effektivt korrigerer og udjævner uønsket pigmentering forårsaget af solen. Hos N’AGE benytter vi naturligvis den sikreste og mest effektive IPL-teknologi på markedet, og derfor kan vi skabe utroligt flotte resultater.

Denne kunde har fået én behandling med IPL mod pigmentpletter.

IPL udsender et intensivt pulserende lys mod huden, som absorberes af pigmenter og rødmen. Når lysbølgen rammer pigmenteringen, udvikles energien til en varme, som så reducerer pigmentsamlingen i huden og resulterer i en mere ensartet hudtone. Om behandlingens effekt fortæller Ida:

– De første dage vil du opleve, at din pigmentering bliver en anelse mørkere, men derefter vil ujævnhederne lysne og udjævnes. Du vil kunne se den fulde effekt af behandlingen cirka 3 uger efter din sidste behandling.

Til korrigering af solskader og behandling af pigmentforandringer samt beroende på dit udgangspunkt anbefales et forløb på 3-4 behandlinger med 4 ugers interval.

Fraktioneret CO2-laser

CO2-laseren er en sikker og effektiv behandling til at fjerne pigmentpletter, reducere linjer, rynker, ar og store porer. Ved behandling med fraktioneret CO2-laser foretages en kontrolleret skade på hudens overflade. Det sender et signal til huden om, at den skal regenerere sig selv.

– Allerede efter én uge begynder man at kunne se resultater, og da behandlingen også stimulerer hudens naturlige kollagendannelse, vil resultatet blive bedre og tydeligere i de efterfølgende 4-6 måneder, forklarer Ida.

Der anbefales som regel 2-3 behandlinger med fraktioneret CO2-laser for at opnå det bedste resultat. Behandlingen gentages med et interval på en måned. En CO2-laserbehandling kræver, at huden ikke bliver udsat for skarp sollys i ugerne efter. Allerede i efteråret vil du kunne få foretaget din første behandling!

Denne kunde har fået to behandlinger med fraktioneret CO2-laser.

Kemiske peelings

Kemiske peelings har en rigtig god effekt på ujævn pigmentering og hudstruktur. Hos N’AGE har vi tre kemiske peelings: Milk Peel, Salicylsyrepeeling og TCA-peeling

– Hvilken peeling der passer til dig, udvælger vi nøje ud fra en professionel vurdering af den individuelle hudtype, forklarer Ida og fortsætter:

– Fælles for de tre kemiske peelings er, at de går i dybden og øger cellegenereringen. Det resulterer i en jævnere hudstruktur og hudfarve.

Denne kunde er blevet behandlet med en TCA-peeling på 15 % i styrke.

Antal behandlinger varierer fra 2-4 og vurderes ud fra det individuelle hudproblem og hudens tilstand. Afhængigt af styrken og pH-værdien på den kemiske peeling kan behandlingen gentages med cirka 1-2 ugers interval.

Efter en kemisk peeling er huden meget lysfølsom, så man skal helt undgå solen i minimum 10 dage efter, og hvis man befinder sig udenfor skal man bruge en solcreme med faktor 50 og gå med hat for at sikre sit resultat og undgå nye solskader.

Tak til vores mange glade kunder

5
2 dage siden
Altid en virkelig god oplevelse
Altid en virkelig god oplevelse, det sødeste personale og en grundig vejledning og ærlig dialog.
Michelle
5
2 dage siden
Meget stor tilfredsstillelse
Meget stor tilfredsstillelse, super dygtige😊 ...
Inge Jette Tafdrup
5
2 dage siden
Altid meget informativ og venlig…
Altid meget informativ og venlig service. Det føles trygt :) ...
Jette Stæhr
5
2 dage siden
Super professionelt
Super professionelt. Alt i top ...
Karin Lindegaard
5
3 dage siden
Rigtig god oplevelse
Rigtig god oplevelse Jeg blev mødt af profesionelle og dygtige folk, som kunne hjælpe med...
Jane Madsen
5
3 dage siden
I trygge professionelle hænder
Jeg har længe været ked af mine nedadgående mundvige og stadig forsvindende overlæbe og da...
Katja Madsen
5
3 dage siden
Dejlig oplevelse fra man trådte ind af…
Dejlig oplevelse fra man trådte ind af døren ,sød og venlig betjening .5 stjerner fra...
Lis
5
3 dage siden
Behagelig stemning og proffesionel…
Behagelig stemning og proffesionel betjening ...
Lone Møller Brix-Thomsen
5
21. sep 2023
Super god behandling!
Super god behandling! Yderst professionel personale, som gav sig god tid, var grundig og omsorgsfuld....
Laila
5
21. sep 2023
Alt er lækkert
Alt er lækkert, rent og indbydende. Personalet er topkvalificerede og imødekommende 🙏🏻 ...
Simon Ryegaard