Sådan fjerner du pigmentpletter

Sådan fjerner du pigmentpletter

Du har sikkert hørt det før: Solen er hudens værste fjende. De skadelige UV-stråler påvirker både hudens overflade, bindevævsstruktur og sågar hudcellernes dna, hvilket blandt andet kan resultere i tydelige aldringstegn såsom tørhed, slaphed, rynker, karsprængninger og ikke mindst pigmentpletter.

Pigmentpletter opstår for de fleste med alderen efter et langt liv med for lidt solcreme og for meget eksponering for solens stråler – heldigvis er der råd for de ofte malplacerede brune pletter i ansigtet. Bliv klogere på, hvordan vi kan hjælpe dig på siden her!

Hvad er pigmentpletter?

Pigmentpletter i ansigtet kan både opstå ved hormonelle forandringer som melasma eller som solskader. I begge tilfælde kan du gøre noget ved det, men vær opmærksom på, at du ved melasma først bør kontakte din egen læge, før du opsøger en kosmetisk behandling.

De brune pletter på huden opstår helt praktisk ved, at huden danner melanin, der er det, som giver huden pigment, for at beskytte huden mod de skadelige UV-stråler. UV-strålerne bremser nemlig dannelsen af kollagen og beskadiger de eksisterende kollagene fibre. Melanin omgiver derfor hudcellen som et beskyttende skjold mod strålerne. På den måde er pigmentering – også den pæne tan ved solbadning – faktisk et udtryk for kroppens naturlige forsvar mod alvorlige solskader. Problemet er, at melanin ikke beskytter effektivt nok mod de skadelige stråler, så derfor bør du altid bruge solcreme, når du er udenfor!

Når pigmentpletter ”sætter sig fast”, er det, fordi huden er permanent skadet. Huden har produceret for meget melanin for at forsvare huden, der har været udsat for alt for meget sol, og det kan vise sig som pigmentpletter. Heldigvis har vi hos N’AGE flere løsninger, blandt andet kemiske peelings og laserbehandlinger. En af vores mest anvendte behandlinger er IPL.

Hvad er IPL?

IPL står for Intense Pulsed Light og er en laserbehandling, der ensarter hudtonen og fjerner farveforskelle fra blandt andet karsprængninger eller pigmentering. Behandlingen fungerer på den måde, at den søger efter og opfanger pigmentet i huden, hvorefter lysenergien omdannes til varme, der destruerer de brune pletter i huden.

IPL er en helt ideel behandling til pigmentpletter i ansigtet, da den både er nænsom og effektiv og kan ramme enkelte områder. Mange bruger også behandlingen til generelt at få en mere ensartet hudtone med mindre rødme og andre farveforskelle.

Vær opmærksom på, at du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerhed altid skal konsulteres hos en kosmetisk sygeplejerske og i enkelte tilfælde en hudlæge, hvis du skal behandles mod pigmentpletter. Hos N’AGE er din sikkerhed altid vores førsteprioritet, og vi ved, at vores grundige og professionelle rådgivning udgør hele fundamentet for den bedste behandlingsplan til dig.

Som regel kræver IPL 2-4 behandlinger med en måneds interval mellem hver, og fordi din hud er ekstra sensitiv over for lys i behandlingsperioden, anbefaler vi, at du starter dit forløb i vinterhalvåret.

IPL mod pigmentpletter i ansigtet

Hos N’AGE er kerneværdierne etik, æstetik og sikkerhed, og de er med til at sikre det allerbedste resultat. Du kan altid regne med et trygt behandlingsforløb med den højeste kvalitet af teknologi, service og vejledning. Vi tager din hud, dine behov og dine ønsker alvorligt. Med en IPL-behandling får du en smuk og mere ensartet hud, og det er også ofte tilfældet, at vi anbefaler den i kombination med andre behandlinger, eksempelvis Fraxel, der forfiner og udjævner hudens struktur.

Bliv klogere på dit potentielle behandlingsforløb med IPL herunder.

Før behandlingen

Inden din behandling skal du naturligvis konsulteres af en kosmetisk sygeplejerske. Til konsultationen er der sat god tid af, så vi kan komme godt omkring dine ønsker og udfordringer, og du vil få den helt rigtige vejledning og vurdering. Du har altid en betænkningstid på 48 timer efter din konsultation, før du må blive behandlet. På den måde sikres det, at du er fuldstændigt indforstået med behandlingens virkning og resultat. Inden behandlingen må du ikke være solbrun eller have selvbruner på, da dette kan forstyrre IPL-lysapparatet. Du skal altså have din helt naturlige hudfarve.

Selve IPL-behandlingen

Til din behandling mod pigmentpletter vil du ikke behøve at blive bedøvet. IPL virker som små glimt på huden og føles som en varm elastik. Behandlingen kan mærkes, men er meget hurtigt overstået. Behandlingen udføres udelukkende af erfarne N’AGE-hudlæger.

Efter behandlingen

Efter din IPL-behandling skal du være opmærksom på, at du i dagene efter behandlingen vil opleve, at pigmentet trækker sig sammen i huden, og pigmenteringen umiddelbart synes mørkere. Herefter vil din hud i 1-2 uger skalle let af i området, og du vil kunne se en tydelig forskel. Du skal også være ekstremt påpasselig med soleksponering. Din hud er ekstra følsom over for UV-stråler i op til fire uger efter behandlingen. Derfor er det vigtigt, at du bruger høj solfaktor hver dag og bruger produkter, der fugter og styrker hudens barriere.

Andre behandlinger til brune pletter på huden

CO2-laser

En anden behandling, der i højere grad bruges til større solskader og rynker, er vores CO2-laser. Denne laserbehandling kan ved hjælp af en let forbrænding af huden, reducere ujævnheder i både hudtone- og struktur og få huden til at producere ny, frisk hud. Behandlingen er helt ideel til den synligt solskadede hud, der har brug for en fornyelse og udjævning. For at blive godkendt til behandlingen skal du både til en konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske og hos en af vores N’AGE-hudlæger. Det er også en hudlæge, der vil udføre behandlingen.

Kemiske peelings

Hos N’AGE har vi tre kemiske peelings: TCA-peeling, salicylsyrepeeling og Milk Peel. De har alle det tilfælles, at de giver huden en masse glød og fornyelse, reducerer fine linjer og giver en generelt mere ensartet hud. De er dog forskellige i styrke og er hver især ideelle til nogle bestemte udfordringer.

For at finde ud af, hvilken peeling der er den rigtige til dig, kræver det naturligvis en konsultation hos en kosmetisk sygeplejerske. Vores TCA-peeling har den højeste styrke og reducerer effektivt pigmentering og aldringstegn – den udføres derfor kun af N’AGE-hudlæger. Salicylsyrepeelingen har en mellemhøj styrke og reducerer over flere behandlinger pigmentskjolder i huden. Milk Peel har den laveste styrke og er til dig, der kun har en smule ujævnhed i din hudtone.

Microneedling

Microneedling med en medicinsk Dermaroller eller eDermastamp er en behandling, der giver en overordnet mere jævn og ensartet hudstruktur. Behandlingen reducerer både fine linjer, grov hud og pigmentering ved at lade de små nåle lave små huller i huden, som får huden til at tro, at der er en skade, der skal repareres, hvorved huden fornyer sig selv. eDermastamp går dybere end medicinsk Dermaroller, og hvilken behandling, der er den bedste til dig, vil blive vurderet til din indledende konsultation.

Tak til vores mange glade kunder

5
07. mar 2024
Bedste oplevelse alitid tak❤️
Bedste oplevelse alitid tak❤️ ...
Aqsa Syed
5
29. feb 2024
Super god oplevelse i Odenses N’Age
Super god oplevelse i Odenses N’Age. Flot resultat, og føler sig i trygge hænder. ...
Ann-Sofie
5
28. feb 2024
Fantastisk behandling og vejledning
Fantastisk behandling og vejledning. Jeg bliver altid mødt af professionelle læger og sygeplejersker, som giver...
Estelle
5
13. feb 2024
Fantastisk service 😍😍
Jeg var til filler behandling hos Mia i Charlottenlund. Gjorde slet ikke ondt og Mia...
Chrystina Jeppsson
5
07. feb 2024
Great practitioners and results
Their practitioners are really good, natural results. I used to be a client of Patricia...
kunde
5
04. feb 2024
I er de bedste🫶
I er de bedste🫶 Er kommet hos jer igennem mange år og mig slipper I...
Anja
5
31. jan 2024
Aldrig oplevet bedre service!
Aldrig oplevet bedre service!! Var inde til en konsultation i risskov, hvor jeg blev mødt...
Majna Hodzic
5
06. jan 2024
Laura Hedegaard er fantastisk sød
Laura Hedegaard er fantastisk sød, betænksom og en dygtig behandler! Jeg ser frem til mit...
Beatrice Røjkjær
5
04. jan 2024
One of the best medical spas I have…
One of the best medical spas I have ever been. N’age provides excellent medical and...
Teis Krag
5
03. jan 2024
Jeg har de sidste 2 år fået mine…
Jeg har de sidste 2 år fået mine Restylane behandlinger hos N’age i Aarhus. Simone...
Vesna Markovic