Sådan holder du din hud sund og fugtet året rundt

Sådan holder du din hud sund og fugtet året rundt

Du har måske allerede lagt mærke til, at din hud begynder at reagere på det koldere vejr udenfor. Den bliver måske mere rød, irriteret og tør – og det kan både genere og få huden til at se trist og grå ud. Heldigvis er der råd mod vintertørhed: Fugt, fugt og atter fugt. Du kan i blogindlægget her blive klogere på, hvordan du holder din hud sund, din barriere intakt og dit fugtniveau oppe – også om vinteren.

Styrk din barriere

Som kosmetisk sygeplejerske Else Nimgaard Byrgesen siger, er der en ret simpel årsag til, at din hud kan føles tør og irriteret, når vejret skifter:

– I vinterhalvåret falder luftfugtigheden – og når luften er tør, bliver huden også tør. Det er ingen hemmelighed, at blæsende og koldt vejr kan udtørre og irritere huden, forklarer hun.

else
Kosmetisk sygeplejerske Else Nimgaard Byrgesen.

Derfor er det vigtigt at komme tørheden i forkøbet. Din hud har, som du måske har hørt om, forskellige lag. Det yderste lag er vores hudbarriere, der er som et vandtæt skjold. Barrieren holder på al den næring, der holder huden sund – og når huden barriere skades eller svækkes, så bliver den dårligere til at holde på næring og fugt. Derfor har Else en klar opfordring:

– Det handler om at holde hudbarrieren intakt hele året rundt – og en meget tør huds barriere styrkes gennem fugt.

SkinCeuticals er et verdenskendt og prisvindende klinisk hudplejemærke, der er mest kendt for sine effektive sera. Men hvilket fugtserum er det rigtige til din hud? Vi har matchet hudtype med hydrering!

Tørhed og aldringstegn

– Jo ældre vi bliver, desto dårligere bliver vi til at holde på fugten – og hvis ikke man kan lave det selv, må man jo tilføre det udefra, forklarer Else.

Et af SkinCeuticals’ bestsellere er H.A. Intensifier, der er det ultimative fugtserum, og som kan bruges af alle hudtyper. Serummet indeholder udover en høj koncentration af hyaluronsyre også Proxylane®, der e er et sukkerprotein, som stimulerer kollagen- og elastindannelsen. Kollagen og elastin er det, der gør huden spændstig og smidig. Derudover indeholder H.A. Intensifier ekstrakter fra lakridsrod og lilla ris, der begge optimerer og intensiverer hyaluronsyrens effekt.

Grov hudstruktur

Døjer du med ar fra akne eller andre ujævnheder i huden, er det reparerende og udglattende fugtserum Retexturing Activator det helt rette for dig. Serummet er oliefri og giver intens fugt med hyaluronsyre og kombucha, mens det også eksfolierer skånsomt med glykolsyre. Kombinationen af ingredienserne både blødgør, forfiner og fornyer huden!

Sensitiv hud

– Blæsende og koldt vejr udtørrer og irriterer huden – især hvis du i forvejen døjer med sensitiv hud, fortæller Else.

SkinCeuticals har udviklet en serie til den sensitive hud: Phyto Corrective-serien. Her har de både en mist, to serummer og en lækker ansigtsmaske. Deres Phyto Corrective Gel er helt ideelt til at fugte, berolige og pleje huden. Kerneingredienserne er ud over hyaluronsyre også agurk, oliven og timian, der alle virker både fornyende og lindrende på huden.

Uren hud

Rigtig mange, der døjer med urenheder eller fedtet hud, tror ikke, at de behøver mere fugt – det kan nemlig virke modstridende at tilføre mere fugt til en allerede fedtet hud. Men faktisk har alle hudtyper brug for fugt – og for nogle kan ekstra fugt endda reducere produktionen af olie!

SkinCeuticals har udviklet Hydrating B5-serummet, der ligesom Retexturing Activator er oliefri, tilfører både glød, fugt og næring til huden. Ud over hyaluronsyre indeholder Hydrating B5 også vitamin B5, der er med til at stabilisere hudbarrieren! Helt ideelt serum til aknehud, men kan bruges af alle hudtyper.

Tak til vores mange glade kunder

5
5 timer siden
Tak for altid opmærksom behandling med…
Tak for altid opmærksom behandling med respekt for ønsker og behov. Det er betryggende at...
Susanne
5
6 timer siden
En virkelig rar og professionel…
En virkelig rar og professionel behandling med øje for det naturlige resultat. Jeg vil helt...
Kamilla Danielsen
5
8 timer siden
Trygt og rart sted
Trygt og rart sted, god service og rådgivning ...
Eva
5
10 timer siden
Nærværende, problemløsende og retningsavnisende
Det er de tre ord jeg vil bruge til at beskrive min oplevelse hos N’AGE....
Charlotte Sørensen
5
11 timer siden
Kompetent og venligt personale.
Kompetent og venligt personale. ...
Kunde
5
1 dag siden
Høj kvalitet og nærvær!
Yderst respektfuldt personale og excellent vejledning, hvor der blev lyttet til mine ønsker, så jeg...
Anonym
5
1 dag siden
Anbefalelsesværdigt sted
God service, gode produkter, god oplevelse ...
Maria
5
1 dag siden
Det var en sød og god behandler
Det var en sød og god behandler. Jeg følte mig meget tryg. ...
Camilla Schmidt
5
1 dag siden
Rigtig god vejledning i hudpleje med…
Rigtig god vejledning i hudpleje med gode resultater ...
Iben Hjerrild Jurcenoks
5
1 dag siden
Rigtig god service og behandlinger.
Rigtig god service og behandlinger. ...
Ane A.