Sådan kan vi fjerne dine strækmærker

Mange oplever i løbet af deres liv at få strækmærker. Heldigvis er det blevet in at have strækmærker eller tigerstriber, men mange kvinder især ønsker fortsat hjælp til at slippe af med dem.

Hvorfor får man strækmærker?

Strækmærker opstår, når hudens elastiske fibre overstrækkes. Da elasticiteten ikke kan genvindes, kan de altså ikke trænes væk eller pludseligt forsvinde. Som oftest får man strækmærker i forbindelse med puberteten, fordi kroppen vokser så hurtigt i de år, at huden ikke kan følge med og derfor “revner”.

Det er også grunden til, at strækmærker også tit ses ved graviditet og efter fødslen. De ses især omkring maven, ballerne og lårene. Strækmærker kan dog også forekomme ved både bodybuilding og vægttab og er altså fuldstændig normale at have – og heldigvis ufarlige! I starten er strækmærkerne rødlige eller lilla, men med tiden bliver de lyse, og huden i området bliver sensitivt.

Det har i lang tid været tæt på umuligt at få reduceret sine strækmærker, men med Fraxel er der nu endelig råd for det.

Hvad er Fraxel?

Fraxel er en laserbehandling, der foregår ved, at der laves små, kontrollerede skader i huden med varmestråling. Skaderne er omgivet af intakt væv, der med det samme går i gang med at reparere, så kroppen tvinges til at danne ny og frisk hud. Dette gør, at dine celler fornyes, og der sker en kraftig kollagenøgning, hvilket betyder, at din hud forynges – ved en Fraxel-behandling opnår du en stor effekt uden langvarig downtime. Det er en sikker behandlingsmetode, der laver minimal indgriben i hudoverfladen. Det vil sige, at behandlingen kan målrettes præcist til det ønskede og afgrænsede område af huden.

Hvordan reducerer man strækmærker med Fraxel?

Fraxel er optimal til at reducere alle slags ar – også strækmærker. Måden, Fraxel kan gøre det på, er ved at lave en kontrolleret skade på selve strækmærkerne. Det intakte væv, der ligger omkring, tvinges til at reparere strækmærkerne, så der dannes ny hud. Derudover gør varmesøjlerne i laseren, at der dannes nye kollagene og elastiske fibre i huden. Når der kommer flere nye af dem, regenereres din hud, og dine strækmærker forbedres.

Ønsker du at få reduceret dine strækmærker, anbefaler vi, at du gør det så hurtigt som muligt efter at have fået dem. Der ses nemlig bedre resultater, jo nyere strækmærkerne er, fordi det er lettere at behandle strækmærker, der “buler” lidt ud og kan mærkes.

Inden behandlingen

Inden din behandling for strækmærker skal du i henhold til Styrelsen for Patientsikkerheds regler til en konsultation hos en af vores kosmetiske sygeplejersker. Her vil du blive informeret både mundtligt og skriftligt om behandlingen. Konsultationen er gratis og uforpligtende, og du må gerne have en bisidder med. Behandlingen kræver minimum 48 timers betænkningstid.

Book din konsultation her, og husk at være opmærksom på, at du også skal downloade og læse samtykkeerklæringen for Fraxel inden din behandling.

I nogle tilfælde vil vi anbefale en IPL-behandling sammen med Fraxel. Dette kan give dig bedre resultater, fordi IPL kan fjerne rødme i strækmærke-området.

Denne kombinationsbehandling kan du høre mere om her, hvor vores kosmetiske sygeplejerske, Nina, forklarer fordelene:

Gør det ondt?

Du bliver bedt om at komme en time inden behandlingen, hvor vi vil smøre behandlingsområdet ind med en bedøvende creme.

Du kan derudover tage 1 g paracetamol inden. Det er forskelligt fra person til person, om behandlingen gør ondt, men vores kunder beskriver det ofte som en varm og stikkende fornemmelse, især i ansigtet.

Efter behandlingen

Når du har fået foretaget din Fraxel-behandling, vil du opleve, at huden i behandlingsområdet er hævet, rød og føles varm og stram. Dette vil dog aftage efter et par timer.

I de kommende dage efter behandlingen vil din hud være hævet. Herefter vil den føles tør og ru, og det er derfor vigtigt, at du husker at smøre den ind i en god fugtighedscreme. Hertil anbefaler vi Epidermal Repair, som du kan købe hos vores klinikker eller på vores webshop her. Derudover vil behandlingsområdet være rødt, og det er derfor vigtigt, at du ikke udsætter det for sol, før den røde farve er væk. Dette tager typisk omkring 14 dage, og det er vigtigt, at du husker at smøre dig selv med SPF 50 i minimum en måned efter behandlingen.

Du skal have cirka 3-5 behandlinger med 4 ugers mellemrum. En Fraxel-behandling til strækmærker koster fra 3000 kr.

Hvad kan en Fraxel-behandling ellers gøre?

Fraxel er en effektiv behandlingsmetode til flere af hudens områder. Den kan, udover strækmærker, reducere forstørrede porer, linjer ved øjne og læber samt ar – det gælder både akne-ar, operationsar og ar efter forbrændinger. Ligesom med behandling for strækmærker vil huden her også være hævet, rød og føles varm og stram, men efter et par timer vil du kunne lægge makeup for eksempel.

Du kan læse mere om alle slags Fraxel-behandlinger her.

Tak til vores mange glade kunder

5
2 dage siden
Rigtig god oplevelse
Rigtig god oplevelse. Søde og imødekommende. ...
Signe
5
3 dage siden
God og informativ behandling af…
God og informativ behandling af Josephine. Jeg glæder mig til at se resultatet om nogle...
Anonym
5
3 dage siden
Rigtig god vejledning og behandling!
Rigtig god vejledning og behandling! ...
Marie
5
4 dage siden
Super god behandling
Super god behandling, er tryg hele vejen igennem og resultatet er så fint. ...
Inge Eltong
5
28. jun 2022
Iben er sød og dygtig og lytter til…
Iben er sød og dygtig og lytter til behov. Helt perfekt ...
Naja
5
27. jun 2022
Virkelig tilfreds med både information
Virkelig tilfreds med både information, behandling og resultat. Professionelt og æstetisk! ...
Pia
5
26. jun 2022
Jeg er meget tilfreds med min seneste…
Jeg er meget tilfreds med min seneste behandling med Restylane ...
Gunhild Zacho Maarup
5
21. jun 2022
God rådgivning og vejledning giver ro i maven
God rådgivning og vejledning betyder, at man føler sig godt taget hånd om. Super venligt...
John Darly
5
20. jun 2022
Professionel og grundig behandling.
Professionel og grundig behandling. ...
Anne-Sofie Duch Teglgaard
5
19. jun 2022
En fantastisk oplevelse fra man træder…
En fantastisk oplevelse fra man træder ind ad døren på gl. Kongevej til man går...
Anette