Victor Feddersen; ”Rynkerne skal ikke være det forstyrrende element, når folk ser mig”

Artikel fra Euroman.dk – Tekst Louise Elly Meyer, Foto Trine Willer.

Flere mænd tyer til kosmetiske indgreb. OL-guldvinderen Victor Feddersen er en af dem

Han har vundet adskillige guldmedaljer i roning sammen med ‘Guldfireren’ både ved De Olympiske Lege og verdensmesterskaberne. I dag er han netværksleder og partner hos Executive Cognito, men stadigvæk stærkt opsat på at holde sig i form. Og da han var 44 år, fik han for første gang en restylane-behandling, fordi han gerne ville se friskere ud.

”Jeg har fået restylane i furerne i panden for at fjerne bekymringsrynken mellen øjnene. Jeg har også fået det sprøjtet ind ved siden af munden, på kinderne og i de furer, der går ned langs siden fra næsen,” fortæller Victor Feddersen.

Victor Feddersen er én ud af et stigende antal mænd, der lægger sig til rette på briksen i skønhedssaloner landet over og lader sig stikke i ansigtet med kanyler med fillers, Botox/Azzalure og restylane. I mange år har kosmetiske indgreb hovedsagligt været udført på kvinder, men antallet af mænd, der får lavet et er nu steget med mere end 30 procent siden 2004. Det viser tal fra Statens Seruminstitut.

”Jeg går ikke all in. Jeg får ikke lavet filler i læberne eller giver den fuld gas med Botox/Azzalure, men der er jo alle mulige gradueringer derimellem. Jeg har talt meget med min kone om det, og hun syntes, at det var ret skægt. Og i øvrigt talte hun også om, at hun gerne ville have lavet noget, men det er jo meget naturligt for kvinder at tale om det og knap så naturligt for mænd,” siger Victor Feddersen.

Restylane er en filler, som ikke er permanent. Typisk holder behandlingerne omkring et år. Det består af 98 procent vand og 2 procent gele, der glatter huden ud. Botox/Azzalure derimod er en gift, der sprøjtes ind i huden og reducerer musklens evne til at trække sig sammen. Det er derfor, man kan ende med at se udtryksløs ud, hvis man får rigtig mange behandlinger.

Udviklingen i de mange mænd, der kaster sig ud i kosmetiske indgreb, er ny og stigende. Det bekræfter Ida Bille Brahe, som er sygeplejerske og direktør i N’age, der har skønhedssaloner på Kongens Nytorv, i Hellerup, Odense, Aarhus og Herning. Hun åbnede sin første klinik i 2003, og på det tidspunkt var ingen af hendes kunder mænd, men det har i den grad ændret sig.

”I dag er cirka tyve procent af vores kunder mænd. Mændene får typisk lavet fillers, Botox/Azzalure, restylane eller laserbehandlinger hos os. Eksempelvis laserbehandlinger mod ar, karsprængninger eller rynker omkring øjnene. I virkeligheden får de lavet mange af de samme ting, som kvinder får. Vi har også en ’coolsculpting’-behandling, som mændene godt kan lide,” siger Ida Bille Brahe.

Ved Coolsculpting fryser man fedtet væk. Mændene vil typisk have frosset deres dansehåndtag i siderne, når de kommer ind på Ida Bille Brahes klinik, og hun tror, at behandlingen er populær, fordi den er let at klemme ind i hverdagen. Den tager cirka en time, og man har ikke tydelige mén bagefter som ved en operation. ”Jeg tror, at mændene kommer, fordi de har fundet ud af, at de kan få noget, der ser naturligt ud og holder dem pæne og friske at se på. Det, der er myten omkring de her behandlinger blandt mange mænd, er, at man kommer til at se feminin ud af dem, og det er de jo selvfølgelig ikke interesserede i. Men nu ved man præcis, hvordan man ser ud bagefter,” siger Ida Bille Brahe.

Og for Victor Feddersen var det et netop et spørgsmål om at se friskere ud. Han har et job med mange møder og præsentationer, og det er vigtigt for ham at fremstå så skarp som overhovedet muligt.

”Det er et bidrag til at holde et udseende, der passer til et udadvendt job. Om man kan lide det eller ej, så betyder ens fremtoning bare ekstremt meget. Det vil jeg ikke fornægte. Filler og restylane er min løsning. I hvert fald foreløbigt. Der er andre ting, jeg tænker på at få lavet fremadrettet, men det er jo også fordi, at nu har den her verden lige pludseligt åbnet sig for mig,” siger Victor Feddersen.

Var du ikke bange for, om det ville blive opfattet som noget umaskulint eller fesent at få lavet kosmetiske indgreb?

”Nej. Overhovedet ikke. Det er super nice, at der er så mange muligheder,” svarer Victor Feddersen uden betænkningstid. ”Jeg var godt klar over, at det var mest udbredt hos homoseksuelle mænd, men det har slet ikke skræmt mig. Det er jo ikke første gang, at homoseksuelle mænd er foregangsmænd i forhold til tøj og stil og i dette tilfælde rynkereducerende behandling. Det er jeg blevet inspireret af.”

Men den antagelse maner Ida Bille Brahe til jorden. På hendes klinik er målgruppen af mænd bredere, end man måske skulle forestille sig. ”Det er alle typer af mænd – fra håndværkere til forretningsfolk. Det siger jo også noget om, hvor almindeligt det er blevet. At det ikke kun er en lille gruppe af mænd, der får det lavet. De mænd, vi får ind, er i 30’erne, 40’erne og opefter,” siger Ida Bille Brahe.

For Victor Feddersen er det heller ikke meningen, at behandlingerne skal springe i øjnene på folk som en ny frisure. Behandlingerne skal så at sige fuldende udseendet og gøre noget ved det, man ikke kan ændre med kost, motion og søvn. ”Jeg synes selv, jeg ser rimeligt ung ud i forhold til min alder, men jeg vil jo stadigvæk gerne holde det friske look. Nu, hvor jeg har muligheden for at få lavet noget, så skal det ikke være rynkerne, der er det forstyrrende element, når folk ser mig. Det er jo en del af indpakningen. Ligeså vel som man tager noget bestemt tøj på,” fortæller Victor Feddersen og fortsætter. ”Der er ingen, der har bemærket det og sagt: ”Hold da op, du har vist fået lavet noget ved dit ansigt.” Men det er heller ikke det, jeg er gået efter. Folk skal ikke forstyrres af det. Det er ligesom med hullede jeans. Hvis der kommer en til et forretningsmøde i hullede jeans, så skal man til at forholde sig til det, og man tænker: ”Hvorfor kommer han i hullede jeans? Hvorfor har han ikke jakkesæt på ligesom alle os andre?” Han kan være en fin fyr, men jeg skal bruge en hel masse tid på at forholde mig til de hullede jeans. Det er det samme her. Så skal folk bare forholde sig til ens ansigt og tænke, hold nu kæft, hvor har han mange rynker – han ser slidt og træt ud.”

I 2014 blev der udført flere end tre millioner Botox behandlinger i USA. Og undersøgelser viser, at mænd ikke kun holder sig til de midlertidige behandlinger og små sprøjter i ansigt, der fjerner de værste rynker. Antallet af mænd, der får lavet fedtsugninger er mere end firedoblet på ti år, viser tal fra Sundhedsdatastyrelsen. Dertil er Victor Feddersen endnu ikke nået, men han er nysgerrig på den kosmetiske verden og afviser ikke, at operationer kan komme på tale.

”Det er et par år siden, jeg sidst har fået lavet noget, og lige nu synes jeg, det holder fint. Men jeg går med overvejelsen om at få lavet noget laserbehandling rundt omkring øjnene. Og jeg er bare mega nysgerrig på, hvad det kan give. Jeg er ikke bange for at få det lavet, for jeg kommer ikke til at gøre noget, der ændrer mit udseende radikalt. Jeg får ikke ommøbleret på mit ansigt,” forklarer Victor Feddersen, der dog godt kunne finde på at ligge sig under kniven, og det gælder et bestemt område.

”Men jeg kiggede på mine forældre og deres poser under øjnene og tænkte, at det ville jeg nok også få på et tidspunkt. Der havde jeg allerede gjort mig klart, at hvis det kommer så vidt, så skal mine øjne opereres. Så er jeg klar på den del også.”

Tak til vores mange glade kunder

5
07. mar 2024
Bedste oplevelse alitid tak❤️
Bedste oplevelse alitid tak❤️ ...
Aqsa Syed
5
29. feb 2024
Super god oplevelse i Odenses N’Age
Super god oplevelse i Odenses N’Age. Flot resultat, og føler sig i trygge hænder. ...
Ann-Sofie
5
28. feb 2024
Fantastisk behandling og vejledning
Fantastisk behandling og vejledning. Jeg bliver altid mødt af professionelle læger og sygeplejersker, som giver...
Estelle
5
13. feb 2024
Fantastisk service 😍😍
Jeg var til filler behandling hos Mia i Charlottenlund. Gjorde slet ikke ondt og Mia...
Chrystina Jeppsson
5
07. feb 2024
Great practitioners and results
Their practitioners are really good, natural results. I used to be a client of Patricia...
kunde
5
04. feb 2024
I er de bedste🫶
I er de bedste🫶 Er kommet hos jer igennem mange år og mig slipper I...
Anja
5
31. jan 2024
Aldrig oplevet bedre service!
Aldrig oplevet bedre service!! Var inde til en konsultation i risskov, hvor jeg blev mødt...
Majna Hodzic
5
06. jan 2024
Laura Hedegaard er fantastisk sød
Laura Hedegaard er fantastisk sød, betænksom og en dygtig behandler! Jeg ser frem til mit...
Beatrice Røjkjær
5
04. jan 2024
One of the best medical spas I have…
One of the best medical spas I have ever been. N’age provides excellent medical and...
Teis Krag
5
03. jan 2024
Jeg har de sidste 2 år fået mine…
Jeg har de sidste 2 år fået mine Restylane behandlinger hos N’age i Aarhus. Simone...
Vesna Markovic