YAG-laser mod karsprængninger

Karsprængninger kommer i flere størrelser og farver – fra de helt store blå-/rødlige plamager til de små, fine spindelvæv, der godt kan ligne et blåt mærke. Ligegyldigt hvor store eller små karsprængninger er, kan de være generende. Med tilføjelsen af YAG-laseren til vores brede behandlingsportefølje kan vi nu reducere alle typer af karsprængninger – både store og små.

Hvad er YAG-laser?

YAG er en særlig effektiv laser til behandling af de små kar på ben og de store kar i ansigtet – eksempelvis blå kar under øjne eller røde ansamlinger af kar andre steder i ansigtet. Disse kartyper kan vi hverken reducere med mikrosklerosering eller IPL. De ligner typisk små rødlige eller blålige spindelvæv, men i virkeligheden er det meget små blodkar, der er faret vild i hudens øverste lag. Blodkarrene har ikke nogen funktion, når de først har forvildet sig derop. Lyset fra YAG-laseren optages i blodet, som får karrene til at lukke sig, så man ikke længere kan se dem i huden.

Inden behandling med YAG-laser

Inden opstart af behandlingsforløb med YAG-laser skal du ind til en gratis og uforpligtende konsultation, så vi kan vurdere, om YAG er den rette behandling til at fjerne netop dine karsprængninger. Vi har tre typer behandlinger til reduktion af karsprængninger, og i nogle tilfælde anbefaler vi en kombination af disse. Til karsprængninger på benene er en kombination af YAG-laser og mikrosklerosering eksempelvis ofte fordelagtig for det bedste resultat.

Sådan foregår behandlingen med YAG-laser

YAG-laseren placeres tæt på det uønskede kar, hvor laseren skyder det lys ud, der fjerner den uønskede blå eller røde farve. Det føles lidt varmt, prikkende og sviende – heldigvis er smerten meget kortvarig. Nogle karsprængninger vil forsvinde lige efter behandlingen, mens andre forsvinder de efterfølgende uger. Du skal igennem 2-5 behandlinger med 4-12 ugers interval, og det endelige resultat ses 2-4 måneder efter endt forløb.

Download samtykkeerklæring for YAG-laser her

Før- og efter behandling – billeder

Før og efter behandling med YAG laser for rød plamage med karsprængninger i ansigtet.

Før og efter behandling med YAG laser for karsprængninger på ben.

Før og efter behandling med YAG laser på næse.

Kurven er tom