Dilemma #1: “Min svigerfamilie ved ikke, hvad jeg arbejder med!”

Torsdag den 9. marts holdt N’AGE en storslået fejring af vores 20-års jubilæum på Hotel d’Angleterre ved Kongens Nytorv. Til festen havde vi et indslag, hvor vi havde bedt jer om at sende dilemmaer, som N’AGE-holdet skulle løse – eller i hvert fald prøve at løse. Til opgaven havde vi vores skønne ambassadører Annette Heick, Lina Rafn og Uffe Buchard. Læs om det første dilemma i dagens blogindlæg her!

Dilemmaet

Kære N’AGE-holdet

Jeg er kommet i knibe med min nye svigerfamilie, før jeg overhovedet har mødt dem. Jeg er 29 år gammel og har efter seks år som single endelig fundet en rigtig sød kæreste, “Rasmus”. Vi har været kærester i et halvt år, og jeg synes, at det er på tide, vi møder hinandens familier. Min kæreste har virket undvigende, når jeg har bragt emnet på bane, og det har gjort mig ked af det. Nu har jeg omsider fundet ud af den egentlige årsag:  

Sagen er nemlig den, at jeg arbejder som kosmetisk sygeplejerske – altså en, der udfører kosmetiske behandlinger som botox og filler. Fordi uddannelsen som kosmetisk sygeplejerske kræver, at man er færdiguddannet klinisk sygeplejerske, er jeg altså også det. Og det er Rasmus’ mor også. Til forskel fra mig, er hun meget dedikeret til sygeplejefaget – og ikke mindst sygeplejerskers arbejdsvilkår. Faktisk var hun en af frontpersonerne i sygeplejerskestrejken forrige år. Og hun synes åbenbart, sammen med resten af familien, at sygeplejersker, der skifter over til jobs i det private, er deciderede usolidariske og nærmest forræderiske over for faget og sine medsygeplejersker.

Problemet er, at Rasmus har fortalt sine forældre, at jeg også er sygeplejerske. Men har ikke fået nævnt, at jeg arbejder som kosmetisk sygeplejerske. For at det ikke skal være løgn, har han fortalt i detaljer om min stilling som sygeplejerske på akutafdelingen på Køge Sygehus, selvom jeg aldrig har været der.

Det bringer mig altså i lidt af et dilemma. Jeg ser virkelig en fremtid med Rasmus, og mit højeste ønske er at få et godt forhold til hans familie. Men jeg føler, at jeg er blevet sat i en svær position af Rasmus – selvom jeg godt forstår, at han bare har haft lyst til at sætte mig i et godt lys, og måske bare ikke har tænkt så langt.

Skal jeg bede ham om at fortælle dem sandheden? Skal jeg selv gøre det? Eller skal jeg køre videre på løgnen, indtil jeg måske beslutter mig for at fortælle dem det om nogle år, og så siger jeg bare, at jeg vil til at uddanne mig som kosmetisk sygeplejerske, så de kan lære mig at kende, inden jeg bliver set som fjenden? Det er godt nok bare en ny løgn, for jeg er jo kosmetisk sygeplejerske.

Jeg er som person meget konfliktsky, og jeg hælder derfor til at lade som ingenting, selvom jeg godt ved, at det på den lange bane ville være bedst at få konflikten overstået med det samme. Hvad skal jeg gøre?

Mange hilsner “Sofie”

Hvad siger N’AGE-holdet?

Annette Heick

“Det er jo den sidste oplysning, der er problemet – at hun er konfliktsky. Selvom det kommer et godt sted fra, har kæresten jo dummet sig. Mit råd er, at når Sofie dukker op til familiemiddagen, skal hun bare være sød, åben og charmerende – og tage sine svigerforældre med storm. Og når de så spørger ind til hendes arbejde, skal hun blot svare: “Nå, Køge Sygehus? Det ved jeg sørme ikke, det må have været en misforståelse – hvor har du det fra, kære svigermor?”, hvorefter hun kigger på Rasmus, og så kan han få lov at redde den situation, han selv har skabt!”

Lina Rafn

“Ej, det ville jeg gerne kunne, det der! Der er jeg meget mere proaktiv, hvor jeg havde taget den inden. Men jeg elsker din tilgang, Annette! “Gud nej, Køge Sygehus? Hvad søren er det for noget, Rasmus?”. Rasmus har sgu fortjent at hænge lidt til tørre! Hendes integritet går i stykker, hvis hun bygger videre på sin løgn. Hun skammer sig jo ikke over det, hun laver – og man kan jo godt bakke svigermor op, selvom hun har valgt en anden vej. Hun må bære sig selv og lade Rasmus stege i sit eget fedt!”

Uffe Buchard

“Rasmus er jo i lommen på sin mor. Der er nogle alarmklokker, der ringer. Han er mors dreng, og det bliver han ved med at være. Det er jo fint nok, at Sofie er forelsket, men det bliver man jo ikke ved med at være. Jeg tror måske ikke, at de er det rigtige match – for jeg synes faktisk, at det er lidt skiderik-agtigt, hvad han har gjort. Jeg vil sige, at Sofie skal prøve at vinde moren over så meget som muligt, inden sandheden kommer på bordet – og så må det være Rasmus, der tager faldet. Han har jo løjet for at få Sofie til at fremstå bedre for sine forældre, og det er simpelthen nedværdigende. Men altså – det bliver jo en skidehyggelig aften!”

Tak til vores mange glade kunder

5
1 dag siden
Isabella er god til af følge op
Isabella er god til af følge op, så man føler sig set og hørt ...
Gitte Müller
5
1 dag siden
Man føler sig velkommen i de lækre…
Man føler sig velkommen i de lækre omgivelser. Personalet er dygtige og søde. Man føler...
Mette
5
1 dag siden
Jeg føler mig altid i trygge og gode…
Jeg føler mig altid i trygge og gode hænder hos N’AGE Aarhus. Dygtige og kompetente...
Rikke
5
1 dag siden
God oplevelse
Man bliver altid mødt af venlige og professionelle behandlere. ...
Simone
5
1 dag siden
Professionel klinik med fantastik service
Jeg har benyttet mig af N'AGEs klinik i Aarhus gennem de sidste 2 år, og...
Maude J.
5
1 dag siden
Sødeste og mest professionelle personale!
Sødeste og mest professionelle personale. Virkelig god oplevelse! Kommer helt sikkert igen :-) ...
Anna
5
1 dag siden
Altid en rigtig god oplevelse
Tak for et altid fantastisk resultat ❤️ ...
mkk
5
1 dag siden
Imødekommenhed og professionel…
Imødekommenhed og professionel behandling. ...
Fru Susanne Maria Lamhauge
5
2 dage siden
Jeg kan klart anbefale N'Age.
Jeg kan klart anbefale N'Age. Yderst profesionelle behandlere og resultatet er jeg super tilfreds med....
Marianne Petersen
5
2 dage siden
Kæmpe anbefaling
Jeg har lige fået restylane- behandling igen. Som altid er Nage meget kompetence, samt dygtige...
Lene Trier