Dilemma #1: “Min svigerfamilie ved ikke, hvad jeg arbejder med!”

Torsdag den 9. marts holdt N’AGE en storslået fejring af vores 20-års jubilæum på Hotel d’Angleterre ved Kongens Nytorv. Til festen havde vi et indslag, hvor vi havde bedt jer om at sende dilemmaer, som N’AGE-holdet skulle løse – eller i hvert fald prøve at løse. Til opgaven havde vi vores skønne ambassadører Annette Heick, Lina Rafn og Uffe Buchard. Læs om det første dilemma i dagens blogindlæg her!

Dilemmaet

Kære N’AGE-holdet

Jeg er kommet i knibe med min nye svigerfamilie, før jeg overhovedet har mødt dem. Jeg er 29 år gammel og har efter seks år som single endelig fundet en rigtig sød kæreste, “Rasmus”. Vi har været kærester i et halvt år, og jeg synes, at det er på tide, vi møder hinandens familier. Min kæreste har virket undvigende, når jeg har bragt emnet på bane, og det har gjort mig ked af det. Nu har jeg omsider fundet ud af den egentlige årsag:  

Sagen er nemlig den, at jeg arbejder som kosmetisk sygeplejerske – altså en, der udfører kosmetiske behandlinger som botox og filler. Fordi uddannelsen som kosmetisk sygeplejerske kræver, at man er færdiguddannet klinisk sygeplejerske, er jeg altså også det. Og det er Rasmus’ mor også. Til forskel fra mig, er hun meget dedikeret til sygeplejefaget – og ikke mindst sygeplejerskers arbejdsvilkår. Faktisk var hun en af frontpersonerne i sygeplejerskestrejken forrige år. Og hun synes åbenbart, sammen med resten af familien, at sygeplejersker, der skifter over til jobs i det private, er deciderede usolidariske og nærmest forræderiske over for faget og sine medsygeplejersker.

Problemet er, at Rasmus har fortalt sine forældre, at jeg også er sygeplejerske. Men har ikke fået nævnt, at jeg arbejder som kosmetisk sygeplejerske. For at det ikke skal være løgn, har han fortalt i detaljer om min stilling som sygeplejerske på akutafdelingen på Køge Sygehus, selvom jeg aldrig har været der.

Det bringer mig altså i lidt af et dilemma. Jeg ser virkelig en fremtid med Rasmus, og mit højeste ønske er at få et godt forhold til hans familie. Men jeg føler, at jeg er blevet sat i en svær position af Rasmus – selvom jeg godt forstår, at han bare har haft lyst til at sætte mig i et godt lys, og måske bare ikke har tænkt så langt.

Skal jeg bede ham om at fortælle dem sandheden? Skal jeg selv gøre det? Eller skal jeg køre videre på løgnen, indtil jeg måske beslutter mig for at fortælle dem det om nogle år, og så siger jeg bare, at jeg vil til at uddanne mig som kosmetisk sygeplejerske, så de kan lære mig at kende, inden jeg bliver set som fjenden? Det er godt nok bare en ny løgn, for jeg er jo kosmetisk sygeplejerske.

Jeg er som person meget konfliktsky, og jeg hælder derfor til at lade som ingenting, selvom jeg godt ved, at det på den lange bane ville være bedst at få konflikten overstået med det samme. Hvad skal jeg gøre?

Mange hilsner “Sofie”

Hvad siger N’AGE-holdet?

Annette Heick: “Det er jo den sidste oplysning, der er problemet – at hun er konfliktsky.”

Mads Steffensen: “Vi er en befolkning af konfliktsky mennesker – og vi er nogle, der har haft en rigtig fin karriere på grund af folk, der ikke tør tage en diskussion. Så jeg elsker hver og en af alle konfliktsky mennesker! Men tilbage til Rasmus – han er lidt af en skiderik, ikke?”

Annette: “Selvom det kommer et godt sted fra, har Rasmus jo dummet sig. Mit råd er, at når Sofie dukker op til familiemiddagen, skal hun bare være sød, åben og charmerende – og tage sine svigerforældre med storm. Og når de så spørger ind til hendes arbejde, skal hun blot svare: “Nå, Køge Sygehus? Det ved jeg sørme ikke, det må have været en misforståelse – hvor har du det fra, kære svigermor?”, hvorefter hun kigger på Rasmus, og så kan han få lov at redde den situation, han selv har skabt!”

Mads: “Ej, det bliver da akavet, Annette!”

Annette: “Nej, det bliver simpelthen så sjovt!”

Lina Rafn: “Ej, det ville jeg gerne kunne, det der! Der er jeg meget mere proaktiv, hvor jeg havde taget den inden. Sådan: “Skat, der er noget, vi skal snakke om, inden vi mødes med din familie – det kan simpelthen ikke være rigtigt, du lyver ikke for at få mig til at fremstå bedre, men for at få dig selv til at fremstå bedre. Men jeg elsker din tilgang, Annette! “Gud nej, Køge Sygehus? Hvad søren er det for noget, Rasmus?”. Jeg elsker det!”

Mads: “Det gør jeg virkelig ikke – Rasmus kommer jo til at fremstå som en kæmpe nar!”

Lina: “Og det har han selv fortjent!”

Uffe Buchard: “Jeg vil også sige… Rasmus er jo i lommen på sin mor. Der er nogle alarmklokker, der ringer. Han er mors dreng, og det bliver han ved med at være. Det er jo fint nok, at Sofie er forelsket, men det bliver man jo ikke ved med at være. Jeg tror måske ikke, at de er det rigtige match – for jeg synes faktisk, at det er lidt skiderik-agtigt, hvad han har gjort. Jeg vil sige, at Sofie skal prøve at charmemoren over så meget, inden sandheden kommer på bordet. Men det er ikke hende, der har fremsat løgnen, så det synes jeg faktisk, er ret nederen.”

Mads: “Synes du ikke, at Sofie bør sige til Rasmus, inden de mødes med forældrene, at “Rasmus, jeg har ikke bedt dig om at lyve – det er dig, der har bragt mig i den her åndssvage situation. Så nu fikser du det med din mor!”

Uffe: “Ja, men det kommer han ikke til at gøre. Det tør han ikke. Han har jo været en rigtig lille bolle – en scone faktisk! En scone med rosiner. Han har jo løjet for at få Sofie til at fremstå bedre for sine forældre, og det er simpelthen nedværdigende.”

Lina: “Nu er hun jo konfliktsky, det siger hun selv…”

Uffe: “Nej, det er ikke så godt i den her situation.”

Mads: “Ja, hun er så konfliktsky, at hun faktisk hælder til at lade som ingenting.”

Lina: “Ej, men det skal hun ikke. Hendes integritet går i stykker, hvis hun bygger videre på sin løgn. Så det er bare et spørgsmål om, hvilken konflikt der er værst. Og jeg vil vove den påstand, at hvis hun kommer ind i rummet og ejer sig selv – for hun skammer sig jo ikke over det, hun laver – og man kan jo godt bakke svigermor op, selvom hun har valgt en anden vej. Det handler bare om, at hun skal eje sig selv. Og jeg har det sådan, at det må være en lille bonus også at lade Rasmus stege i sit eget fedt! Hun skal med løftet pande fortælle, at “Nej, det må være en misforståelse, jeg har aldrig arbejdet på Køge Sygehus, jeg er kosmetisk sygeplejerske, og det blev jeg sådan set med det samme, og jeg elsker det! Og PS: Jeg har kæmpe respekt for jer, more power to you, jeg er lige bag jer – men jeg har valgt noget andet.”

Annette: “Jeg vil gerne have et billede af Rasmus, der sidder henne i hjørnet og sutter tommelfinger.”

Uffe: “Der er jo også noget med det halve år, hvor de ikke har mødt hinandens forældre, og han fortæller en løgnehistorie. Det får mine alarmklokker til at ringe. Jeg kalder bare en spade for en spade.”

Mads: “Jeg tror aldrig, at vi har lavet et program, hvor vi ikke råder folk til at slå op!”

Uffe: “Altså – det bliver jo en skidehyggelig aften!”

Tak til vores mange glade kunder

5
3 dage siden
Astrid , Vejle. SÅ dygtig !
Astrid, Vejle afd. BEDSTE anbefaling. Astrid er MEGA dygtig! Lytter, undersøger og finder frem til...
karina bolund
5
09. jul 2024
Virkelig et sødt personale
Virkelig et sødt personale. Man føler sig i gode hænder her. ...
Nadia
5
09. jul 2024
‘Over sø og land’ ….
Jeg følte mig meget velkommen i en rar og afslappet atmosfære i receptionen. Og det...
Tina Knudsen
5
08. jul 2024
Meget sød sygeplejerske
Meget sød sygeplejerske, jeg følte mig i gode hænder, og trygge omgivelser. Kan varmt anbefales,...
Kunde Kate Funch
5
08. jul 2024
Dejlig atmosfære
Dejlig atmosfære, jeg blev “taget i hånden” gennem hele processen ❤️ ...
Lise Kamstrup
5
08. jul 2024
Man føler sig altid velkommen
Man føler sig altid velkommen på Kongens Nytorv, personalet er søde og venlige. Selve behandlingen...
Berit A.
5
05. jul 2024
10 ⭐️⭐️
Hvis jeg kunne, havde jeg givet 10 ⭐️ Meget kompetent, ærlige og dygtigt personale. Føler...
lena
5
04. jul 2024
Jeg har har kun godt at sige🤩
Jeg har har kun godt at sige🤩 Inden mit første besøg var jeg lidt bekymret...
Trine Guldager Petersen
5
02. jul 2024
Altid god tillidsfuld dialog om hvordan…
Altid god tillidsfuld dialog om hvordan jeg gerne vil have det. Elsker at komme hos...
Rikke Pazdecki
5
01. jul 2024
Super venligt personale der tog godt…
Super venligt personale der tog godt imod mig og meget professionel behandling! ...
Marianne Høgh