Hvordan virker fedtfrysning?

Fedtfrysning er et ofte nævnt fænomen, når der bliver talt om at ville tabe sig. Men det der fedtfrysning, virker det egentlig? Det er videnskabeligt bevist, at kulde har en effekt på dine fedtdepoter. Det vil sige, at bliver et område på din krop målrettet udsat for kulde, vil kulden gå ind og ødelægge dine fedtceller i det specifikke område. Kulde har en særlig effekt på fedtceller, og vil derfor kun have effekt der og ikke ødelægge andet omkring som f.eks. din hud.

Det er noget vi kan garantere, da CoolSculpting-teknologien har et Anti Freeze Detective System – det er din sikkerhed for at undgå frostskader, og CoolSculpting er den eneste fedtfrysningsteknologi med denne sikkerhedsanordning.

Fremgangsmåden til en fedtfrysning kan variere fra sted til sted, men hos os foregår det med hvad vi kalder et håndtag. Håndtaget bliver sat på det pågældende sted, hvor dine fedtceller skal nedbrydes. Alt efter om det er på din mave, arm eller andetsteds, kan det kræve flere påsætninger. Vi ser oftest, at f.eks. “sidedellen” kræver to påsætninger per side, hvorimod “mormorarmene” kun kræver en påsætning per arm. Dette er noget, vi finder ud af sammen inden til en konsultation. Håndtaget der bliver sat på din krop, sidder fast via vakuum og vil sidde fast i mellem 35 til 60 minutter afhængigt af området.

De første 10 minutter kan føles ubehagelige, men efterfølgende vil det være smertefrit. Når tiden er gået, så vil vores kosmetiske sygeplejerske massere området. Det kan for nogle gøre lidt ondt, når området stille og roligt bliver varmet op af massagen. Det skal nævnes, at de op til 60 minutter som udgangspunkt er per påsætning, og en behandling kan derfor variere alt efter antal påsætninger og område. Ved behandling af ”mormorarme” skal håndtaget eksempelvis sidde på 35 minutter per arm. Vi tilbyder fedtfrysning til forskellige steder på din krop, f.eks.: mave, lår, knæ, hage, overarme m.m.

Fedtfrysning, virker det?

Men virker fedtfrysning så? Som nævnt tidligere er det videnskabeligt bevist, at direkte kulde på et specifikt område hjælper til at nedbryde fedtcellerne og bindevævet, som er det, der gør, at fedtfrysning virker. Det er også påvist, at fedtfrysning har en effekt allerede efter blot én behandling. Det påvirker kun fedtcellerne, og går ikke ind og ødelægger andet til trods for den ihærdige kulde. Temperaturen bliver helt ned til minus 11 grader, og vil derfor føles rigtig koldt lige i starten. Fedtfrysning, også kaldet CoolSculpting, reducerer dit fedt med op til 25 % på det pågældende sted. Så næste gang du spørger: Fedtfrysning, virker det?, så er svaret: Ja, det gør det.

Hvor hurtigt virker fedtfrysning?

Ved en fedtfrysningsbehandling er det vigtigt at huske på, at den ikke fjerner alt dit fedt, og at du ikke ser resultatet med det samme. Men frygt ej, fedtfrysning virker som sagt! Det tager bare tid for din krop at nedbryde fedtcellerne helt. Det kan tage fra en måned og helt op til tre måneder før det fulde resultat af behandlingen kan ses. Grundet resultaterne, der er videnskabelige bevist, er fedtfrysning med CoolSculpting-teknologien blevet FDA-godkendt, som er de amerikanske sikkerhedsmyndigheders strengeste sikkerhedsgodkendelse.

Fedtfrysning vs. slankekur

Selvom fedtfrysning virker, må det aldrig erstatte eller ses som et alternativ til en slankekur. Forskellen mellem fedtfrysning og en slankekur er, at fedtfrysning decideret fjerner og minimerer antallet af fedtdepoter i din krop, hvorimod en slankekur minimerer størrelsen på  dine fedtdepoter – men uden at fjerne dem permanent. Hvis du tager på igen efter et vægttabsforløb, vil dine fedtdepoter udvide sig. Hvis du tager på igen efter en fedtfrysningsbehandling, vil fedtet fordele sig anderledes, end det plejer, fordi der simpelthen ikke er lige så mange fedtceller at udvide i det behandlede område. Derfor er behandlingen eminent til de områder, man ikke kan træne væk. Fedtfrysning virker naturligvis også godt på folk, der gerne vil have fjernet fedtdepoter på områder, hvor de har meget fedt.

Fedtfrysning vs. fedtsugning

Fedtsugning er en kirurgisk metode, som går ind og fjerner en vis mængde af fedtceller i et bestemt område. Det foregår oftest under enten lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse. Udover det, kan du regne med at en lang helingsperiode, som oftest betyder 10-14 dages sygemelding, da proceduren involverer kirurgi. Desuden kan man i nogle tilfælde risikere gener efterfølgende. Alt dette undgår du ved en fedtfrysning.

Fordelene ved fedtfrysning

Ifølge undersøgelser er en tredjedel af danskerne utilfredse med deres krop på den ene eller anden måde. Undersøgelserne viser også, at det oftest er kvinder i alderen 30-39 år, som er mest utilfredse. I sådanne situationer kan en fedtfrysning være en god ide og et godt alternativ til kosmetisk kirurgi – hvis det altså er genstridige fedtdepoter, man er utilfreds med. Med fedtfrysning er der nemlig hverken bedøvelse, operationer eller andre indgreb af den slags involveret. Dette er en stor fordel, da tallene også viser, at flere og flere med tiden fortryder deres kirurgiske, kosmetiske indgreb enten på grund af komplikationer eller andet. Med en fedtfrysning kan det garanteres, at du undgår tydelige ar eller komplikationer, der kan reducere din livskvalitet.

Når du kommer til fedtfrysning hos os, er det blot dig og vores CoolSculpting-maskine. Du har dog under hele behandlingen mulighed for at komme i kontakt med os, men du vil primært være alene, så du kan sagtens sidde og arbejde, slappe af eller gøre lige hvad du vil.

Inden behandling

Inden din behandling hos os skal du ikke gøre meget. Dog skal vi have en konsultation sammen inden, hvor du vil blive vejledt af vores yderst kompetente personale. Dette er lovpligtigt ifølge Sundhedsstyrelsen. Udover det vil du blive rådgivet og vejledt både mundtligt og skriftligt om behandlingen, så du har al den information, du behøver. På den måde sikrer vi os, at du går tilfreds herfra i sidste ende, da vi har givet dig relevante oplysninger samt en betænkningstid til at overveje, om behandlingen stadig er noget for dig.

Efter behandling

Fedtfrysning metoden sikrer minimale bivirkninger efterfølgende. På den måde er du nærmest helt på toppen, når du går herfra og kan fortsætte din dag, som var intet hændt. Dog kan der være små bivirkninger såsom lidt prikken på det udsatte område, små blå mærker og muligvis en smule hævelser også. Ingen af de mulige bivirkninger vil have den store påvirkning på din hverdag eller på nogen måde gør dig sengeliggende.

fedtfrysning arme fedtfrysning dobbelthage

Kan alle få en fedtfrysning?

Fedtfrysning er for de fleste, dog ikke alle. Er du meget overvægtig, gravid, har Raynauds disease, diabetes, brok, pacemaker eller nedsat leverfunktion, er fedtfrysning ikke for dig. Har du andre sygdomme, som ikke er nævnt her, bør det noteres til konsultationen, så vi kan vurdere dig. Er du derimod sund og rask, en anelse overvægtigt eller slank men har et bestemt sted, hvor dit fedt bare ikke vil forsvinde, så er fedtfrysning for dig. Lyder fedtfrysning/CoolSculpting som noget for dig, så er du velkommen til at booke en tid til en gratis og uforpligtende konsultation hos os.

Tak til vores mange glade kunder

5
20. maj 2024
Professionelt team
Professionelt team - altid glad og venlig modtagelse ...
Lone Lundberg
5
18. maj 2024
Følelsen af at være i trygge hænder er…
Følelsen af at være i trygge hænder er super vigtig. ...
Sofie
5
23. mar 2024
Professionel behandling
Nedenstående var min Trustpilot-anmeldelse for min behandling på N’AGE (gav en enkelt stjerne). Blev herefter...
RG.
5
17. mar 2024
Løsningsorienteret service
Efter den store pakke med reducering af cellulite var resultatet meget begrænset, og slet ikke...
Annette
5
07. mar 2024
Bedste oplevelse alitid tak❤️
Bedste oplevelse alitid tak❤️ ...
Aqsa Syed
5
29. feb 2024
Super god oplevelse i Odenses N’Age
Super god oplevelse i Odenses N’Age. Flot resultat, og føler sig i trygge hænder. ...
Ann-Sofie
5
28. feb 2024
Fantastisk behandling og vejledning
Fantastisk behandling og vejledning. Jeg bliver altid mødt af professionelle læger og sygeplejersker, som giver...
Estelle
5
13. feb 2024
Fantastisk service 😍😍
Jeg var til filler behandling hos Mia i Charlottenlund. Gjorde slet ikke ondt og Mia...
Chrystina Jeppsson
5
07. feb 2024
Great practitioners and results
Their practitioners are really good, natural results. I used to be a client of Patricia...
kunde
5
04. feb 2024
I er de bedste🫶
I er de bedste🫶 Er kommet hos jer igennem mange år og mig slipper I...
Anja