MIG, BOTOX?!

Emilia Van Hauen N'AGE Ambassadør

Emilia van Hauen er dagens gæsteblogger, hun er N’AGE-ambassadør og får foretaget sine æstetiske behandlinger hos N’AGE. Her kan du læse hendes klumme fra Femina:

Alle skræmmeeksemplerne

Er du på Botox? Restylane? Jeg er!

Tænker du mon anderledes om mig nu? Hvis ja, så skal du vide, at det er netop derfor, at jeg er ambassadør for N’AGE. Der er nemlig et enormt hykleri omkring det at ”få lavet noget”. Mange gør det, meget få siger det. Og jeg vil gerne være med til at gøre op med de holdninger, der styrer den skam, jeg antager ligger bag hemmeliggørelsen af disse handlinger.

Til mit første møde med klinikkens ejer fortalte hun mig, hvad hun syntes, jeg ”burde få lavet”. Da hun var færdig, sad jeg og havde det lidt underligt. For jeg var nemlig selv smækfyldt med fordomme om brugen af disse midler og tænkte på alle rædselseksemplerne som Linse, Nicole Kidman og Melanie Griffith: kvinder, jeg vil betakke mig for at blive slået i hartkorn med! De repræsenterer nemlig mest på ondt, hvor galt det kan gå, når man jagter et skønhedsideal, uden at have æstetikken på plads, hvorfor de er endt med at være en omvandrende satirisk hån mod det, vi må formode, de gerne vil fremstå som: smukke og ungdommelige. Det bliver ikke bedre af, at mange laver en mental bro mellem kvinder, der manipulerer deres krop på den måde og det at udstille sig selv som en sølle, usikker eksistens, der sælger totalt ud af sin integritet for at blive elsket for sin fremtoning, der er lige så naturlig som candyfloss. Altså, rækker konklusionen mange gange videre, er hun sikkert falsk og overfladisk hele vejen igennem, og hendes menneskelige troværdighed er nærmest lig nul. Med et snuptag fjerner man altså hendes personlighed, indre værdier, intelligens og reducerer hende til et nusset glansbillede uden glimmer. Og hvem har lyst til at være som ”sådan en”?

Æstetikkens betydning

Det er præcis derfor, jeg har valgt at gå offentligt ud på denne måde, for jeg vil gerne være med til at skubbe til de sider i vores kultur, der virker undertrykkende på den kreativitet, livskraft og ikke mindst livsglæde, vi kan opleve, når vi tør gøre os fri at indsnævrende idealforestillinger, værdier og normer. Hvorfor er det lige, at man bliver et dårligere menneske af at lamme panden eller fylde rynkerne ud med Restylane? Hvis jeg ender med at ligne et meget glat lig, er det så ikke mit problem? Jeg begynder vel ikke at tale som en Pixibog, fordi jeg ikke længere kan rynke brynene lige så meget som før? I mit tilfælde er jeg bare blevet gladere, hver gang jeg kigger mig i spejlet, og det har sjovt nok ikke haft en negativ indvirkning på mine omgivelser. Læs om Botox i panden.

Det har noget at gøre med æstetik. Tonsvis af forskning har nemlig gang på gang påvist, hvor stor en indflydelse æstetik har på vores generelle livskvalitet. Spørg dig selv om, hvor du helst vil gå en tur: i en grøn skov eller på en losseplads? Tåbeligt spørgsmål! Men ved du, hvorfor du vælger skoven? Fordi æstetik er langt mere end blot forskønnelse; at dyrke æstetikken har vist sig at være en effektiv overlevelsesstrategi, som vi mennesker har benyttet os af altid. Når du er omgivet af æstetik, bliver du ganske enkelt mere effektiv, tænker klarere, bliver mere kreativ og får mere håb! Dit overskud stiger, og du kan bidrage med mere. Det er derfor, du vælger skoven. Eller bestiller tid til at få glattet rynkerne. Æstetik kan simpelthen ændre dine følelser, så du bliver glad og handlekraftig igen! Derfor giver det også masser af livskvalitet at hjælpe sit udseende på vej i den retning, man drømmer om uden at have urealistiske forestillinger om evig ungdom (så dumme er folk altså ikke!). Derfor skal man naturligvis gøre det på en ansvarlig måde, hvor man sætter sig ind i, hvad der er realistisk at forvente, og hvem der skal have ansvaret for udførelsen. Som når man køber hus eller bil.

Hvorfor går grænsen ved Botox og Restylane?

I dag løfter vi ikke et farvet øjenbrynshår, når folk får lavet extensions, barberer sig, går i høje sko, tatoverer sig selv, tager hormoner mod overgangsalder, udvikler deres hjerner og hjerter gennem uddannelse og terapi, og tusind flere ting, som alle er indgreb mod den, vi er fra fødslen af. Meget af det er ligefrem nødvendigt, hvis vi vil klare os godt i samfundet. Hvorfor er det, at grænsen går ved Botox og Restylane? Alt er jo alligevel snyd, hvis 100 procent naturlig er idealet, så hvorfor er dette værre end alt det andet?

Højst sandsynligt fordi det stadig er nyt. Og gør os som forbrugere usikre på de langvarige bivirkninger. Netop derfor er det endnu vigtigere, at vi er åbne omkring det, for jo mere gennemsigtigt markedet er, jo større sikkerhed har vi som forbrugere til at vælge frit og sikkert. Udviklingen stopper nemlig ikke. Tværtimod. Fra tidernes morgen har vi mennesker udsmykket og manipuleret med vores kroppe, og dette er bare næste skridt på vejen. Så hvis du selv har overvejet det og droppet det igen, så spørg dig selv: Hvad – eller hvem – holder dig tilbage? Er det skammen over, hvad andre tænker om dig, så forhold dig til det!

Tak til vores mange glade kunder

5
2 dage siden
Rigtig god oplevelse
Rigtig god oplevelse. Søde og imødekommende. ...
Signe
5
3 dage siden
God og informativ behandling af…
God og informativ behandling af Josephine. Jeg glæder mig til at se resultatet om nogle...
Anonym
5
3 dage siden
Rigtig god vejledning og behandling!
Rigtig god vejledning og behandling! ...
Marie
5
4 dage siden
Super god behandling
Super god behandling, er tryg hele vejen igennem og resultatet er så fint. ...
Inge Eltong
5
28. jun 2022
Iben er sød og dygtig og lytter til…
Iben er sød og dygtig og lytter til behov. Helt perfekt ...
Naja
5
27. jun 2022
Virkelig tilfreds med både information
Virkelig tilfreds med både information, behandling og resultat. Professionelt og æstetisk! ...
Pia
5
26. jun 2022
Jeg er meget tilfreds med min seneste…
Jeg er meget tilfreds med min seneste behandling med Restylane ...
Gunhild Zacho Maarup
5
21. jun 2022
God rådgivning og vejledning giver ro i maven
God rådgivning og vejledning betyder, at man føler sig godt taget hånd om. Super venligt...
John Darly
5
20. jun 2022
Professionel og grundig behandling.
Professionel og grundig behandling. ...
Anne-Sofie Duch Teglgaard
5
19. jun 2022
En fantastisk oplevelse fra man træder…
En fantastisk oplevelse fra man træder ind ad døren på gl. Kongevej til man går...
Anette